"Cemaat'in hesapları Türkiye'de darbecilerle yüzleşmenin önünü kesmemeli"

Star yazarı Yakup Köse, Ergenekon davasını esastan ve usulden bozan Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin kararını mercek altına aldı. Köse Yaşasın darbecilere adalet var! başlıklı yazısında önemli uyarılarda bulundu.

Yargıtay 16. Ceza dairesi, Ergenekon davasını esastan ve usulden bozdu. Fethullahçı Terör Örgütü’nün Ergenekon operasyonlarını milletin faydasına değil de hizmet ettiği dış güçler adına yapması, düşman bellediği herkesi aynı torba içine tıkmaya çalışması bu neticeyi doğurdu.

Davanın temyizde bozulmasından sonra “Gördünüz mü Ergenekon yokmuş” diyenleri dikkate almayın. Ergenekon veya Mergenekon ne derseniz deyin, Müslüman Anadolu halkının iradesini kırmaya yönelik planlar vardı. Allah, bir zalimi diğer zalime musallat ederek bu planları bozdu.

Yargıtay’ın ilgili dairesinin mezkûr kararının ardından avukatlarımdan Müşir Deliduman’ın Akit’e yaptığı açıklamaya dikkatinizi çekmek istiyorum: “Paralel Terör Örgütü kendisine kadro açmak için Ergenekon davasında kurunun yanında yaşı da topladı. Elbette Ergenekon örgütü vardır. Halk tarafından seçilmiş iktidara darbe girişiminde bulunanlar cezalandırılmalıdır.”

Avukat Cüneyt Toraman da “darbecilerle yüzleşilmeli” diyor: “Cemaatin kadro hesabı Türkiye’nin darbelerle, darbecilerle yüzleşmenin önünü kesmemeli. Yeniden yargılamayla birlikte hakkında yeteri kadar delil olan kişilerin mahkumiyetine karar verilebilir.”

Ergenekon, Balyoz vd. davalara gösterilen hassasiyet maalesef 28 Şubat ana davasına ve 28 Şubat hukuksuzluklarına gösterilmiyor. Böyle giderse 28 Şubat darbesini yapanlar değil de bizler suçlu çıkacağız!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbe Komisyonu’nun yayımladığı raporda “28 Şubat bir darbedir” denmesine rağmen darbenin yol açtığı mağduriyetler hâlâ giderilmedi. 20 yıldır zindanlardaki Müslümanlar adaletin tecellisini bekliyor! Lâkin kamuoyu oluşturacak unsurların gündeminde bu mağduriyetler yok. Popüler neyse onun peşinden gidiliyor.

28 Şubat’ın yıldönümünde, darbe yargısının tutukladığı ve 20 yıldır cezaevinde olanlar kardeşlerimizle röportajlar yaptım. Polisin “olmadı” dediği eylemden müebbet mi alanlar dersiniz, başkasının özgeçmişiyle 17 yıldır zindanda tutulanlar mı dersiniz... Sözkonusu adalet ise, hukuk ise ilk önce bu tarafa bakmak gerekmiyor mu?

Darbecilerle hesaplaşma darbe mağduriyetlerini ortadan kaldırmakla mümkündür. Darbeci cezaevinde, darbecinin cezaevine attıkları da yan hücrede! Nasıl bir adalet tablosu ama...

Daha acı bir adalet tablosunu yazıp yazımı nihayetlendiriyorum: Darbeciler serbest, darbe mağdurları zindanda! Ve kimsenin umurunda değil! Adalet mi dediniz, hukuk mu dediniz... Fazla konuşmak cildi bozuyor!

"Cemaat'in hesapları Türkiye'de darbecilerle yüzleşmenin önünü kesmemeli" ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.