3330 liralık eski ayakkabı tartışma yarattı!

İtalya'da 375 euro'ya, ABD'de ise 530 dolara satışa çıkan ayakkabılar "fakirlikle alay ettiği" gerekçesiyle sosyal medyada büyük tepki çekti.

Bir İtalyan markanın yüzlerce euro'ya satışa çıkardığı eskimiş görünümlü ayakkabı modeli "fakirlikle alay ettiği" gerekçesiyle büyük tepki çekti. Aynı marka 2 yıl önce de benzer şekilde ürettikleri eskimiş görünümlü bir ayakkabı modeli için "yıpranmış görünümün modadaki en büyük trendlerden biri olduğu" açıklamasında bulunmuştu.

YIPRANMIŞ, KİRLENMİŞ GÖRÜNÜMÜ VERİLEN AYAKKABI 530 DOLARA SATILIYOR

Venedik merkezli lüks moda markası Golden Goose tarafından üretilen "Superstar taped sneakers" model ayakkabı İtalya'da 375 euro'ya, ABD'de ise 530 dolara (yaklaşık 3330 liraya) satılıyor. Yıpranmış, kirlenmiş, bir bantla tutturulmuş görünümü verilen ayakkabının İtalyanca tanıtımında "bağcıklar kasıtlı olarak yıpratılmıştır" notu da yer alıyor.

3330 liralık eski ayakkabı tartışma yarattı!

 FAKİRLİKLE DALGA GEÇMEK OLARAK YORUMLANDI

Ayakkabıların ABD'deki satış fiyatı sosyal medyada yayılınca büyük bir tartışma yarattı. Eskimiş görünümlü bir ayakkabının 530 dolara satılması bazı Twitter kullanıcıları tarafından "fakirlikle dalga geçmek" olarak yorumlandı.

3330 liralık eski ayakkabı tartışma yarattı! - Resim : 2

"ESKİ AYAKKABILARINI GİYMEK ZORUNDA OLANLARA KARŞI YAPILMIŞ GADDARLIK"

Sosyal medya kullanıcıları, gerçekten yeni ayakkabı almaya gücü yetmediği için parçalanana kadar eski ayakkabılarını giymek zorunda kalan insanlara karşı gaddarlık olduğunu savundu. Kimileri ise bunu "fakirliğin kutanması" ve "fakirlik fetişizmi" olarak yorumladı.

3330 liralık eski ayakkabı tartışma yarattı! ile ilgili etiketler pahalı eski ayakkabı yırtık ayakkabı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.