33 saat sonra enkazdan kurtarılan mühendis öldü!

Gaziantep'te Akkent Camii inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'a 33 saat sonra ulaşıldı. Küçükcan göçük altından yaralı olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Küçükcan doktorların çabasına rağmen vefat etti.

Gaziantep’in Şainbey ilçesi Akkent Mahallesi’nde inşa edilen bir caminin kubbe kısmının altında kurulan ahşap iskelenin çökmesi sonucu enkaz altında kalan mühendis Korkut Küçükcan’a yaklaşık 33 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda yaralı olarak kurtarıldı. 

Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Küçükcan'ın kurtarılması ailesi tarafından sevinçle karşılanmıştı. Ancak İHA'nın haberine göre inşaat mühendisi Korkut Küçükcan kaldırıldığı hastanede vefat etti. 

33 saat sonra enkazdan kurtarılan mühendis öldü!

740 KİŞİLİK EKİP ARIYORDU

Akşam saatlerinde açıklama yapan Vali gül kaklaşık 740 kişilik ekibin bölgede 3 vardiya olarak çalıştığını belirtmiş ve şöyle konuşmuştu:

"Yani her vardiyada ortalama 250 kişi çalışıyor ve 50 araçtan destek alıyoruz. Arama kurtarma köpekleri, termal kameralar ve kılavuz kameralar kullanıldı, telefon sinyalinden, teknolojiden yararlanıyoruz. Tüm ekipler insanın olmadığına emin oldukları alanda da iş makinalarından yararlanıyorlar. Burada toplam 15 bin metreküp kalas ve odun var. Yani 20 bin ton veya 1500 kamyon ağaçtan bahsediyoruz. Bunların hepsi birbirine çivili ve sıkışmış vaziyette. İnsan gücüyle bunları çıkarmak çok zor. Aşağıda canlı olduğunu düşünerek her tarafta iş makinesinden yararlanamıyoruz. Şundan herkes emin olsun ki teknolojinin ve kamunun tüm imkanları kullanılıyor."

33 saat sonra enkazdan kurtarılan mühendis öldü! - Resim : 2

 

33 saat sonra enkazdan kurtarılan mühendis öldü! ile ilgili etiketler Gaziantep cami mühendis Enkaz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.