31 Ocak'ta yapılması planlanan Antalya Havalimanı ihalesi ertelendi

31 Ocak 2020’de yapılacağı duyurulan Antalya Havalimanı ihalesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından ertelendi.

Haber Aero’nun ulaştığı bilgilere göre, ihale kriterlerini karşılayamayan şirketlerin baskısıyla erteleme kararı alındı. Ancak erteleme kararı sonrasında ihale şartlarının değiştirilip/değiştirilmeyeceği merak ediliyor.

DHMİ Genel Müdürlüğü, Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ilave yatırımlarla iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması için ihaleye çıkacağını açıklamıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda ihaleyi kazanan firmanın ek yatırımları yapacak, 2025’ten sonrada havalimanının işletmesini devralarak, 25 yıl boyunca işleteceği açıklanmıştı.

Yurtiçinden ihaleye katılacak şirketlerin son 5 yılda, 3 yıl boyunca 15 milyon yolcu kapasiteli bir terminali işletme şartı vardı. Ayrıca yaklaşık bir milyar Euro yatırım sonrasında kiralama bedeli üzerinde yarış olacağı ve kiralama bedelinin de yüzde 25’inin peşin tahsil edileceği ve havalimanı kapasitesinin artırılması için terminal, apron, taksi yolları, otoparklar, bina yapımı, yer hizmetleri alanlarında ilave çalışmalar yapılacağına dikkat çekilmişti.

31 Ocak'ta yapılması planlanan Antalya Havalimanı ihalesi ertelendi

Antalya Havalimanı’nı büyütmek için yapılacak ihaleye mevcut işletmecileri Fraport ve TAV ortak gireceğini açıklamış, diğer 4 firmanın da katılmak için dosya aldığı belirtiliyor.

İstanbul’dan sonra en fazla yolcu ağırlayan Antalya Havalimanı’nda 1 Ocak-22 Aralık tarihleri arasında dış hatlarda 28 milyon 385 bin, iç hatlarda 6 milyon 800 bin olmak üzere toplam 35 milyon 186 bin yolcuya hizmet verdi.

Antalya Havalimanı’nın 17 yıllığına işletmesini, 2007 yılında 3 milyar 197 milyon dolar teklif veren IC İçtaş-Alman Fraport AG ortaklığı kazanmıştı. İki yıl önce ise TAV Havalimanları, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk hissesinin satın alarak, havalimanı işletmesine ortak olmuştu.

31 Ocak'ta yapılması planlanan Antalya Havalimanı ihalesi ertelendi ile ilgili etiketler Antalya Antalya Havalimanı ihale DHMİ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.