31 Aralık Perşembe resmi tatil mi? Yarın yarım gün mü tatil?

Yılbaşında başlayacak yasaklar öncesinde 31 Aralık Perşembe günü resmi tatil mi yoksa yarım gün mü sorusu akıllara geldi. İçişleri Bakanlığı’nın yayınlandığı genelge doğrultusunda 31 Aralık yani yarın sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna yanıt arayanlar bir kez daha talimatnameyi incelemeye başladı.

2020 senesinin sona ermesine az bir zaman kala vatandaşlar yılın son günü olan 31 Aralık Perşembe gününün resmi tatil mi yoksa yarım gün mü olduğunu araştırır oldu. Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artmasının önüne geçilebilmesi adına uygulanacak sokağa çıkma yasağı da 31 Aralık akşamında başlayacak.

Yarın 31 Aralık resmi tatil mi, yarım gün mü?

2020 yılında Perşembe gününe denk gelen 31 Aralık, kanun çerçevesinde yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir. Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgiler ışığında sadece 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmiştir.

31 Aralık Perşembe resmi tatil mi? Yarın yarım gün mü tatil?

31 Aralık Perşembe sokağa çıkma yasağı var mı?

Yılbaşı yasağı 31 Aralık Perşembe akşamında saat 21.00’da başlayacak. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında sokağa çıkma yasağı 4 Ocak Pazartesi sabahı saat 05.00’da sona erecek.

31 Aralık Perşembe resmi tatil mi? Yarın yarım gün mü tatil? ile ilgili etiketler 31 Aralık resmi tatil yarım gün sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.