300 yıllık mektup mührü kırılmadan okundu

Bundan 324 yıl önce mum mühürle kapatılmış mektuba zarar vermek istemeyen bilim insanları sanal ortamda açılarak içeriğine ulaşıldı. 17. yüzyıldan kalma bir posta kutusunun içinde bulunan mektubun 31 Temmuz 1697 tarihinde Jacques Sennacques adlı kişi tarafından, Lahey’deki bir Fransız tüccar olan kuzeni Pierre Le Pers’e gönderildiği belirlendi.

Bilim insanları, sanal bir açma tekniği kullanarak tarihi mektuba zarar vermeden içerisinde yazanları okudu.

Bu 17. Yüzyıldan kalma mektubun x ışını ila taranarak sanal ortamda açılmasıyla gerçekleştirildi. Mektubun 1697 tarihinden kalma olduğu tespit edildi.

Megabayt'ın haberine göre,Nature Communications’da yayınlanan makalede, araştırmacılar söz konusu mektubu “sanal olarak” açabilmek için Londra Queen Mary Üniversitesi’ndeki diş araştırma laboratuvarında geliştirilen oldukça hassas bir X-ışını mikrotomografi tarayıcısını kullandıklarını belirttiler.

300 yıllık mektup mührü kırılmadan okundu

Bilim insanları, diş araştırmaları için geliştirilen tarayıcı ile 17. yüzyıldan kalma bir posta sandığında bulunan sahibine teslim edilmemiş mektubu tarayarak içeriğine ulaşmayı başardı.

Alıcısına ulaşamamış olan mektubun, 31 Temmuz 1697 tarihli olduğu ve Jacques Sennacques adlı bir adam tarafından, Lahey’de bir Fransız tüccar olan kuzeni Pierre Le Pers’e gönderdiği belirlendi.

300 yıllık mektup mührü kırılmadan okundu ile ilgili etiketler Mektup Londra Nature Communications x-ışını
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.