300 TL alacağını istedi, öldürüldü!

Bursa’da 300 lira alacağını istediği gerekçesiyle Azerbaycan vatandaşını bıçaklayarak öldüren sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl 7 Temmuz'da Görükle Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ailesini Azerbaycan'da bırakarak Türkiye'ye gelen Ahıska Türk'ü 27 yaşındaki Süleyman Nufarov,  Bursa'da Süleyman K.'nin yanında bir inşaatta çalışmaya başladı. Bir süre sonra işten ayrılan Nufarov, Süleyman K.'nin çalıştığı inşaata gitti ve Azerbeycan'a döneceğini belirtip, alacağı olan 300 lirayı talep etti. İkili arasında çıkan tartışmada Süleyman K., Nufarov'u bıçakla yaraladı. Süleyman Nufarov kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybederken, şüpheli tutuklandı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis talebiyle dava açılan Süleyman K., son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan sanık, "Olay günü Süleyman Nufarov, 300 lira civarında parasını istemek için yanıma geldi. Ben ona parasını vereceğimi söyledim. Bana 'Bugün senden o parayı fazlasıyla alacağım' deyince, 'Kimse benden fazla para alamaz' diyerek tepki gösterdim. Bunun üzerine tartışma büyüdü. Süleyman bana sandalye ile vurdu. Ben de karpuz kestiğimiz bıçağı kendimi korumak için elime aldım, rastgele salladım. Bu sırada Süleyman omzumdan tutup kendisine çevirince istemeden bıçak ona denk geldi. Süleyman'ın hastanede öldüğünü öğrendim" şeklinde konuştu.

Savcı, mütalaasında sanığın müebbet hapsini istedi. Son sözü sorulan sanık, gözyaşlarına hakim olamayarak, “Keşke ben ölseydim, bu hadise yaşanmasaydı. Olaydan sonra kaçmadım. Kendim teslim oldum. Pişmanım, bunları yaşamak istemezdim” dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa ilk müebbet hapis cezası verdi. Ardından iyi hal ve tahrik indirimi uygulayan mahkeme, sanığın cezasını 15 yıla düşürdü.

300 TL alacağını istedi, öldürüldü! ile ilgili etiketler Bursa Azerbaycan cinayet ölüm alacak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.