300 bin lira ile kurduğu fındık tesisinde taleplere yetişmekte zorlanıyor

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaklaşık 300 bin liraya fındık kavurma tesisi kuran Mehmet Avcı, yoğun ilgiyi karşılamakta zorlandığını söyledi.

Ordulu girişimci Mehmet Avcı, 300 bin TL'ye kurduğu tesiste kabuklu fındıkları, kavrulmuş iç fındığa dönüştürürken, yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor.

Ordulu çiftçilerin geçim kaynağı olan fındık masalarda kabuklu ya da kavrulmuş olarak yer alırken, Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren Mehmet Avcı zahmetli olan kavurma işini vatandaşlar için kolaylaştırıp kendi tesisinde üstleniyor.

Yoğun talebe yetişmekte zorlandıklarını aktaran Avcı, gün içerinde fındık getiren müşterilerin kırma, kavurma ve vakumlama işlemlerini yoğunluktan dolayı bir veya iki gün sonra alabiliyor.

İşlerin yoğun olduğunu belirten Avcı, “Biz burada fındık kırma, kavurma ve paketleme yapıyoruz. Vatandaşlar ihtiyacına göre kimisi kırdırıyor, kimisi kavurtturuyor, kimisi de vakumlatıyor. Vatandaşlar nasıl arzu ederse onların isteklerine göre hizmet veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 300 bin lira maliyetle bu işe girdiğini söyleyen Avcı, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu kaydederek, şu an kilosunu toplam 7,5 liradan gerçekleştirdikleri kırma, kavurma ve vakumlama işlemlerinin elektriğe gelen son zamlardan sonra yükselebileceğini ifade etti.

KAVRULMUŞ FINDIK DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Avcı, evlerde kavrulmuş fındık tüketiminin artacağını öngörürken, “Kabuklu fındığı hiç kimse genelde ikramlık yapmak istemiyor, kabuğun kırılması ve ortalığa dağılmasından dolayı. Ama kavrulmuş olursa ikramın daha fazla olacağından dolayı fındık tüketimi evlerde artacağının kanaatindeyim.” görüşünü paylaştı.

İşleme tabi tutulan fındıkta herhangi bir tat değişiminin yaşanmadığını belirten Avcı, tesisi sayesinde vatandaşların fındık kırıp kavurma işlemi yapmayarak zaman kazandığını dile getirdi.

300 bin lira ile kurduğu fındık tesisinde taleplere yetişmekte zorlanıyor ile ilgili etiketler Ordu Fındık tesis kavurma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.