3 taş nasıl oynanır? Üç taş oyunu nasıl oynanır, kuralları nelerdir?

90'lı yılların en popüler oyunlarından olan üç taş nasıl oynanır? Sosyal medyada birçok kez karşımıza çıkan ve videolarla da eğitimi verilen tarihi 3 taş oyunu nasıl oynanır? Üç taş oyunu kuralları nelerdir?

3 taş nasıl oynanır merak ediliyor. Bir zamanların en çok tercih edilen oyunu olan Üç taş, ülkemizde henüz internet yokkken sokaklarda en çok oynanan oyunlardan biridir. Peki 3 taş nasıl oynanır? Üç taş oyunu kuralları nelerdir?

3 TAŞ NASIL OYNANIR?

18. yüzyılın başında İngiltere'de oynanmaya başlanan ve süre içerisinde tüm Avrupa'ya yayılan üç taş oyunu zamanla ülkemizde de oynanmaya başlandı. Aslı adı Tic Toc Toe olan üç taş oyunu basit bir strateji oyunudur.

Üç taş bilinen en eski ve en kolay zeka oyunlarından bir tanesidir. Öğrenilmesi kolay ve kuralları basittir. İster bir kağıt üzerine çizilip ister yere toprak üzerine çizilip oynanır. Oyunda iki oyuncu vardır. Her oyuncunun farklı renklerde 3’er taşı bulunur. Oyuncular oyuna kura çekerek başlar. Yazı tura atabilir veya taş-kağıt-makas ile ilk başlayacak oyuncuyu belirleyebilirsiniz. Rakipler aralarında anlaşarak ilk başlayacak oyuncuya karar verebilir.

 Üç Taş Oyunu Nasıl Oynanır? - Zeka Oyunları - YouTube

Üç Taş Oyun Kuralları

Kura sonucuna göre oyuna ilk başlayan oyuncu bir taşını istediği bir yere yerleştirir. Ardından diğer oyuncu bir taş yerleştirir.

Oyuncular sırasıyla taşlarını yerleştirirler.

Eldeki taşlar bitene kadar hamle yapılmaz. Tüm oyuncular taşlarını yerleştirince hamle yapılır.

Sırası gelen oyuncu bir taşını en yakın ilk boş bölüme çizgi üzerinden kaydırak hareket ettirir.

Taşlarını çapraz dizen ilk oyuncu oyunu kazanır.

3 taş nasıl oynanır? Üç taş oyunu nasıl oynanır, kuralları nelerdir? ile ilgili etiketler oyuncu 3 taş nasıl oynanır üç taş nasıl oynanır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.