3 şehir anarşist ilan edildi

New York, Portland ve Seattle kentleri polisin siyahilere yönelik şiddetine karşı ABD'deki protestoların en şiddetli yaşandığı kentler olarak öne çıkmıştı. ABD Adalet Bakanlığı, bu üç kenti 'anarşist yargı bölgesi' ilan ederek ilginç bir uygulamaya imza attı. ABD Başkanı Trump da bu üç şehri devlet katkısını kesmekle tehdit etmişti.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilgili üç şehirdeki gösterilerde şiddete ve mülke zarar verilmesine izin verilmeye devam edildiği, suç kapsamındaki faaliyetlere karşı makul önlem alınmasının reddedildiği ileri sürüldü.

Açıklamada, eyalet ve yerel liderlerin güvenlik güçlerinin işlerini yapmasını engellediği de kaydedilerek, Adalet Bakanı William Barr'ın, "Vatandaşın güvenliği söz konusuysa orada vergilerin boşa harcanmasına izin veremeyiz. Belirtilen bu şehirlerin gidişatını değiştirip yönetimlerin temel işlevini yerine getirmesini ve halkı koruma konusunda ciddileşmesini umuyorum." sözlerine yer verildi.

New York, Portland ve Seattle şehirlerinin "anarşist yargı bölgesi" ilan edildiği Adalet Bakanlığı listesinin, 2 Eylül'de ABD Başkanı Donald Trump tarafından yayımlanan, Amerikan şehirlerinde anarşi, şiddet ve yıkıma izin veren eyalet ve yerel yönetime sağlanan finansmanın incelenmesine ilişkin talimatına cevaben oluşturulduğu ifade edildi.

Söz konusu talimatta Trump, Yönetim ve Bütçe Dairesi Müdürlüğüne Adalet Bakanlığı listesindeki şehirler için yardım fonlarını kısıtlama konusunda federal kurumlara rehberlik etmesi için 30 gün süre tanımıştı.

BLASIO: TRUMP’IN SEÇİM OYUNU

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Adalet Bakanlığının açıklamasını, "Trump’ın siyasi bir seçim oyunu. Bu karar New York halkına hakarettir ve fonun kesilmek istenmesi anayasaya aykırıdır." sözleri ile eleştirdi.

De Blasio, Trump'ın eylül başındaki söz konusu talimatını New York'a yapılacak federal yardımları kesme girişimi olarak değerlendirerek yasal yollara başvuracakları tehdidinde bulunmuştu.

Anayasaya göre ABD Başkanı'nın şehirlere yapılacak federal yardımlara müdahale edemeyeceğini ifade eden Blasio, "Başkan her canının istediğini yapamaz, bu ülkede yasalar var, eğer New York’a yapılacak federal yardımlar reddedilirse mahkemede görüşürüz." diye konuşmuştu.

New York Valisi Andrew Cuomo da Trump'ın bu girişimle New York'a zarar vermek için elinden geleni yaptığını gösterdiğini ileri sürmüştü.

New York'un, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile iyice kısıtlı hale gelen 2021 bütçesi için federal hükümetten, şehrin öngörülen toplam gelirinin yüzde 7.5'ine tekabül eden 7 milyar dolardan fazla yardım beklediği belirtiliyor.

3 şehir anarşist ilan edildi ile ilgili etiketler New York Trump ABD Portland seattle anarşist anarşist şehirler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.