"Dünyadaki tüm Bitcoin’ler için 25 dolar bile vermem"

Son haftalarda kripto para piyasasında görülen büyük kayıplar yatırımcıların, küresel piyasalarda kripto para haberlerine odaklanmalarına neden oldu. Öte yandan Warren Buffett, kripto para piyasasını etkileyecek dikkat çeken bir yorum yaptı. Warren Buffett, dünyadaki tüm Bitcoin'ler için 25 dolar dahi vermeyeceğini belirtti. Peki 3 Mayıs 2022 kripto para piyasasında son durum nedir?

Geçtiğimiz mart ayında yılın en yüksek rakamı olan 48 bin dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin'in fiyatı daha sonra gerileyerek 38 bin dolar seviyesine kadar indi. Haber akışlarından olumsuz etkilenen Bitcoin'deki düşüş diğer altcoinleri de etkilemeye devam ediyor.

DÜNYANIN EN ZENGİN 6. KİŞİSİ: 25 DOLAR VERMEM

Dünyanın en zengin 6. kişisi olan ünlü milyarder ve iş insanı Warren Buffett'ın son yaptığı açıklama kripto para piyasasında etkili oldu. Buffett, dünyadaki tüm Bitcoin'ler için 25 dolar dahi vermeyeceğini belirtti.

Bitcoin’in üretken bir varlık olmadığını ve somut bir şey üretmediğini söyleyen Buffet, şunları ifade etti:

Eğer şimdi yüzde 1 faiz ile ABD'deki tüm tarım alanları için 25 milyar dolar ödememi isterseniz size hemen bir çek yazabilirim. 25 milyar dolarlık yatırımım ile artık tarım alanlarının yüzde 1'ine sahip olurum. Bu ülkedeki tüm apartman dairelerinin yüzde 1'i için 25 milyar dolar daha isterseniz size bir çek daha yazarım, bu çok basit.

Ancak dünyadaki tüm Bitcoin'lere sahip olduğunuzu söylerseniz ve 25 dolar karşılığında tümünü satın almamı teklif ederseniz bunu yapmam. Bu bitcoinlerle ne yapacağım? Bir şekilde yeniden bir başkasına satmam gerekecek. Bunun bir faydası olmaz. Apartman daireleri kira geliri üretir ve tarım alanları da gıda üretimi yapar.

 

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

Son günlerde 40 bin dolar psikolojik seviyeyi aşağı yönlü kıran Bitcoin, 38 bin 500 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Altcoinlerin atası kabul edilen ve kendi blokzincirinde devam eden Ethereum 2 bin 840 dolardan fiyatlanıyor.

SEC davalarıyla gündem olan Ripple ise 0,618 centten işlem görüyor.

Solana 88 dolara kadar gerilerken, Avax ise 61 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor.

Elon Musk'un sürekli manipüle ettiği Dogecoin ise, 0,13 centten işlem görüyor.

 

"Dünyadaki tüm Bitcoin’ler için 25 dolar bile vermem" ile ilgili etiketler Bitcoin ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.