3 katlı binada yangın çıktı, 8 kişi mahsur kaldı

İstanbul'un ilçesi Bağcılar'da 3 katlı binada yangın çıktı. İlk kat alev alev yanarken üstteki daireler duman altında kaldı. Apartmanda mahsur kalan 2’si yatalak toplam 8 kişi için itfaiye ekipleri seferber oldu.

İstanbul, Bağcılar'da saat 17.00 sıralarında 3 katlı binanın giriş katındaki dairede yangın çıktı.

15 Temmuz Mahallesi 1473 Sokak üzerindeki 3 katlı binanın giriş katındaki daire henüz bilinmeyen bir sebeple yanmaya başladı. Giriş kattaki daire alev alev yanarken, üst katlarda duman altında kalınca bina sakinleri mahsur kaldı. Yangın nedeniyle mahallede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

3 katlı binada yangın çıktı, 8 kişi mahsur kaldı

2'Sİ YATALAK 8 KİŞİ KURTARILDI

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise mahsur kalanları kurtarmak ve yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde binada dumanlardan dolayı mahsur kalan 2’si yatalak toplam 8 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından yatalak hastaları tedbir amaçlı hastaneye kaldırırken, dumandan etkilenen 6 kişi de ayakta tedavi edildi.

PENCEREDE KURTARILMAYI BEKLEDİ, İNİNCE OĞLUNA SARILDI

İtfaiye ekipleri, oksijen tüpüyle binaya girerek vatandaşları kurtardı. Binanın ikinci katında mahsur kalan bir kişiyi kurtarmak için daireye giren ekipler, şahsı pencere çıkardı. Pencereden aşağıya bakan şahıs, oğlunu görünce kendisini unutup eşinin nerede ve nasıl olduğunu sordu. İtfaiye ekiplerinin merdivenli araç yardımıyla kurtardığı şahıs, aşağıya iner inmez oğluna sarıldı.

3 katlı binada yangın çıktı, 8 kişi mahsur kaldı - Resim : 2

ELEKTRİK KABLOLARI PATLADI

İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında bina girişinde bulunan elektrik kablolarında patlamalar yaşandı. Yangın ekiplerin yaptığı yaklaşık 1 saatlik çalışma neticesinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Bina içerisinde inceleme yapan ekipler yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalara başladı.

3 katlı binada yangın çıktı, 8 kişi mahsur kaldı - Resim : 3

"MARKETTEN GELİYORDUK, YANGINI GÖRÜNCE İTFAİYEYİ ARAYIP CAMLARI KIRDIK"

Yangını görür görmez camı kırıp itfaiyeyi aradığını söyleyen mahalle sakini Ertan Çelebi, “Hanımla marketten geliyorduk. Hanım, ‘ev yanıyor’ dedi. İtfaiyeyi aradık. Camları kırdık. Havalansın diye. İtfaiye gelene kadar mahsur kalanlar oldu. İtfaiye geldikten sonra kurtardılar hepsini. Can kaybı yok. Dumandan etkilenenler var. Yatalak hasta da vardı. İçeride patlama da vardı” dedi.

İHA

3 katlı binada yangın çıktı, 8 kişi mahsur kaldı ile ilgili etiketler Bağcılar Yangın kurtarma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.