3 Haziran Enflasyon rakamları belli oldu mu? 2021 Mayıs Enflasyon rakamları ne oldu? 5 aylık enflasyın farkı açıklandı mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamları 3 Haziran'da açıklanacak. Emekli ve memur maaşlarını doğrudan etkileyen enflasyon rakamlarının zamlı hallleri merak ediliyor. Peki enflasyon rakamları ne oldu? 2021 yılında 5 aylık enflasyon farkı açıklandı mı?

2021 Mayıs ayı enflasyon rakamları son dakika gelişmelerini takip eden vatandaşların gündeminden düşmüyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının maaşlara direkt etki etmesi nedeniyle hem emekliler hem de memurlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Memur maaşlarına gelecek zam için de etkili olan Mayıs ayının enflasyon rakamları belli oldu mu sorusunun yanıtını arayanlar, diğer yandan bu yıl gerçekleşen 5 aylık enflasyon farkını da hesaplıyor. Peki TÜİK taraafından açıklanan 2021 mayıs enflasyon rakamları açıklandı mı? Mayıs enflasyon beklentisi nedir?

MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU MU?

3 Haziran Perşembe günü TÜİK tarafından açıklanacak olan Mayıs 2021 enflasyon rakamları birçok kesimin takibinde. Şu an için mayıs enflasyon rakamları ve enflasyon farkı açıklanmadı.

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Haziran Perşembe günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.Ankete göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,39 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,18, en yüksek yüzde 1,73 aralığında yer aldı.Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,39) göre bir önceki ay yüzde 17,14 olan yıllık enflasyonun yüzde 17,17'ye çıkacağı hesaplanıyor.

 

3 Haziran Enflasyon rakamları belli oldu mu? 2021 Mayıs Enflasyon rakamları ne oldu? 5 aylık enflasyın farkı açıklandı mı? ile ilgili etiketler enflasyon mayıs 2021 enflasyon rakamları 5 aylık enflasyon farkı 2021 mayıs enflasyon rakamları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.