3 gün önce kaybolan denizaltıdaki 53 kişi kurtarılamadı

Endonezya’da 3 gün önce irtibatı kesilen denizaltının mürettebatı ile ilgili acı haber geldi. Oksijen stoğu tükenen denizaltıdaki 53 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı mürettebat için taziye mesajı yayınladı.

Endonezya’da 21 Nisan’da kaybolan denizaltı mürettebatı için umutlar tükendi. Oksijen stoğu biten 53 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

21 Nisan'da irtibat kesilen KRI Nanggala-402 adlı denizaltının, Bali Adası'nın 95 kilometre kuzeyinde kaybolduğu duyurulmuştu. Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetler Komutanı Mareşal Hadi Tjahjanto, denizaltının kaybolmadığına, dalış yaptığı Bali Adası yakınlarında battığına dair açık kanıtların bulunduğunu söyledi. Askeri yetkililer, denizaltının oksijen stoğunun bugün erken saatlerde tükendiğini ve denizaltıdaki kişilerin hayatta olduğuna dair umutların söndüğünü bildirdi.

Endonezya Donanması, kaybolan denizaltıyı arama çalışmaları için bölgeye 6 savaş gemisi, 1 helikopter ve 400 personel göndermişti. Kayıp denizaltının dalış yaptığı yere yakın noktada petrol sızıntısı tespit edilmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Endonezya Deniz Kuvvetleri'ne ait denizaltıdaki 53 kişilik mürettebatın hayatını kaybetmesi üzerine şu mesajı paylaştı: "Geçtiğimiz günlerde Bali Adası açıklarında yapılan tatbikat sırasında kaybolan, Endonezya Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltının battığının açıklandığı ve 53 kişilik mürettebatın tamamının hayatını kaybettiği büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim kazada yaşamını yitirenler için kardeş Endonezya Halkına, Hükümetine ve Silahlı Kuvvetlerine içten taziyelerimizi iletiyoruz."

3 gün önce kaybolan denizaltıdaki 53 kişi kurtarılamadı ile ilgili etiketler Endonezya Denizaltı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.