3. Dünya Savaşı nereden başlayacak? Avusturya - Macaristan veliahtını bu kez kim öldürecek?

'Potansiyel çatışma ve savaş alanları!' dosyası SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Tarihin en büyük felaketlerinden biri kabul edilen Birinci Dünya Savaşı, Avusturya - Macaristan İmparatorluğu Veliahtı Franz Ferdinand’ın Saraybosna'da öldürülmesiyle başladı. Aslında bu cinayet değildi savaşı başlatan. Ancak dünyadaki gerilim çok yüksekti. Saflar belirginleşmiş, biriken enerji patlama noktasını arıyordu. O patlama noktası Saraybosna’da gerçekleşti.

Savaşın taraflarından biri olan ve sonrasında parçalanan Avusturya - Macaristan İmparatorluğu’nun veliahtı Ferdinand, 28 Haziran 1914 tarihinde Latin Köprüsü’nde 19 yaşındaki lise öğrencisi Princip tarafından düzenlenen suikastla öldürüldü.

Artık patlama gerçekleşmiş, savaşın ilk tetiği çekilmişti. Dünya şimdi de benzer bir gerilime sürükleniyor. Terör örgütleri gibi vekalet unsurları üzerinden sürdürülen savaşlar yerini ülkeler arası savaşa bıraktı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş aylardır sürüyor. Avrupa tedirgin. Asya hareketli. ABD hazırlık yapıyor. Dünya yeniden büyük bir savaşa hazırlanıyor. Belki de o savaşın içinde…

Gerçekten de bütün dünyayı kapsayacak büyük bir savaş çıkacak mı? Çıkarsa ilk kurşun nerede sıkılacak? Yani Avusturya-Macaristan Veliaht prensini kim öldürecek? Yeni dünya savaşının fitili Doğu Akdeniz’den mi ateşlenecek? Güney Çin Denizi’ndeki mücadelenin asıl sebebi ne? Çin ve ABD’nin karşı karşıya geldiği bölgedeki gelişmeler dünyayı nasıl etkiler? Dosyamızda bu sorulara yanıt aradık.

'Potansiyel çatışma ve savaş alanları!' dosyasını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

3. Dünya Savaşı nereden başlayacak? Avusturya - Macaristan veliahtını bu kez kim öldürecek? ile ilgili etiketler Avusturya Macaristan 3.dünya savaşı ferdinand

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.