3. doz aşı olanlara karantina var mı? PCR testi zorunluğu kalktı mı?

3. doz aşı olanlara karantina süresiyle ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan bir son dakika açıklaması geldi. Bilim Kurulu toplantısı akabinde Omicron varyantının Türkiye'de baskın hale geldiğini duyuran Koca, PCR testi zorunluluğu konusuna da değindi. Peki ama 3. doz aşı olanlara karantina kaldırıldı mı?

Bilim Kurulu, video konferans ile 12 Ocak tarihinde bir araya geldi. Toplantının hemen sonrasında basın açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyada etkinliğini sürdüren ve Türkiye'de de baskın hale gelen Omicron varyantı ile ilgili son durum değerlendirmelerinde bulundu.

3. Doz Aşı Olanlara Karantina Uygulaması Var Mı?

Bakan Koca’nın açıklaması doğrultusunda; 3. doz aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verildi. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkılabilecek.

PCR Zorunluluğu Kalktı Mı?

Bakan Koca, PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığını vurgulayarak, "Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır." açıklamasında bulundu.

3. doz aşı olanlara karantina var mı? PCR testi zorunluğu kalktı mı? ile ilgili etiketler Karantina maske aşı Omicron
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.