3 çocuk annesi Ayşe Seneger, KOSGEB desteğiyle kurduğu imalathanede 25 işçiyi istihdam ediyor

Amasya'da yaşayan 44 yaşındaki Ayşe Seneger, aile bütçesine katkıda bulunması amacıyla evde yapıp sattığı hamur işlerini şimdi KOSGEB desteğiyle kurduğu imalathanede sürdürüyor.

Amasya'ya yerleşmeden önce Ankara'da yaşayan Ayşe Seneger, aldığı siparişler üzerine evinde mantı, börek ve kurabiye gibi ürünler hazırlayıp satmaya başladı. Senerger, yaptığı hamur işleri ilgi görünce imalathane açmak istedi.

KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kursuna katılan Seneger, 110 bin lira hibe desteği ve kendi birikimiyle Amasya'da imalathane kurdu. Şehire yerleşen Seneger'in en büyük destekçisi, istihdam da ettiği gıda mühendisi eşi Ayhan Seneger oldu.

Seneger hamur işi yapmayı çok sevdiğini aktarırken, imalathanenin kurulmasından işlerin beklediğinden daha hızlı büyüdüğünü ifade edip "Şimdi birçok ürün üretiyoruz, mantı, börek, simit, poğaça, kurabiye ve gözleme çeşitleri. Türkiye'nin birçok şehrine gönderiyoruz, Avrupa'ya ihracat yapıyoruz. Amasya ve çevresine taze ürünler de satıyoruz." sözlerini dile getirdi.

EŞİ İŞİNİ BIRAKIP KENDİSİNE DESTEK OLDU

Gıda mühendisliği yapan eşinin, imalathane kurulunca işinden ayrılıp kendisine destek olmaya başladığını belirten Seneger, "Kendi işimin patronu oldum, eşim de hem çalışanım hem destekçim oldu. Ürettiğimiz ürünler bütün sofralara ulaşıyor ve beğeniliyor, bu beni çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Kendi işini kurmaya istekli olan ev hanımlarına yönelik tavsiyelerini de aktaran Seneger, şu değerkendirmeyi yaptı:

"Benim gibi olan ev hanımları inanarak hayallerinin peşinden gitsinler. Ben de bu işin bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim ama başlayıp, azmedince beklediğimden daha büyük işler oldu. Artık evde yaptığım ürünleri aynı doğallıkta 25 çalışanımla üretip, Türkiye'nin her yerine ve yurt dışına gönderiyorum. Bunun gururu ve mutluluğu paha biçilemez. Üretmenin, kendi istediğin şeyleri başarmanın mutluluğu tarif edilemez, herkese tavsiye ederim. Hibe desteğiyle iş yerimi açtım. Allah devletimizin yokluğunu vermesin."

3 çocuk annesi Ayşe Seneger, KOSGEB desteğiyle kurduğu imalathanede 25 işçiyi istihdam ediyor ile ilgili etiketler Amasya Ayşe Seneger kadın girişimci

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.