3 Ayrı nesil, tek GTA 5... Şimdi de PS5'te!

2013 yılında çıkan GTA V, güncel tutularak günümüzde de oynatmaya devam ediyor. Rockstar, GTA V'in üç nesil oyun konsolu görmesini sağlayacak şekilde yeni nesil sürümünü de duyurdu. Takipçiler GTA VI'nın çıkmasını beklerken, Rockstar halen iyi para kazandığı oyunu güncel tutuyor.Oyunun yenilenen sürümü, PS5 ve Xbox Series X için yayımlandı. Ayrıca GTA Online, ilk kez GTA V’ten ayrı satılmaya başladı.

Rockstar Games’in yayımladığı güncellemelerle oynamaya devam ettirdiği neredeyse 10 yaşındaki GTA V, bugün itibarıyla artık resmen üçüncü nesil teknolojileri de ömrüne sığdırmayı başardı. Önce PlayStation 3 ve Xbox 360, sonrasında PC için yayımlanan, ilerleyen yıllarda da PlayStation 4 ve Xbox One’ı gören oyun; PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için yenilenmiş sürümüyle geldi. 

3 Ayrı nesil, tek GTA 5... Şimdi de PS5'te!

Yeni sürüm, oyunun performansına ve grafik özelliklerine kapsamlı yenilikler getirdi. Bununla birlikte GTA Online, ilk kez GTA V’ten ayrı satılmaya başladı. 

YÜKLEME SÜRESİNDEKİ BÜYÜK DEĞİŞİKLİK 

-Oyunun yükleme süreleri, yeni nesil konsolların avantajıyla iki -üç kattan fazla azaldı. 

-Yüksek kaliteli dokular eklendi. 

-Işın izleme ve 4K 60 FPS desteği getirildi. 

-PlayStation 5’in DualSense kontrolcüsü için dokunsal geribildirim ve uyarlanabilir tetik desteği eklendi. 

-Seslerde geliştirmeler yapıldı, 3 boyut deneyimi geldi. 

GTA Online, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için ana oyundan ayrı olarak satın alınabilir oldu. Böylece yalnızca GTA Online oynamak isteyenlere ucuz yollu seçenek sunuldu. 

GTA 5, PS5’TE ÜÇ KAT DAHA HIZLI YÜKLENİYOR 

Video Games Chronicle, GTA 5’in PlayStation 5 sürümünün yükleme hızını test etti. Ve oyunun yeni nesil sürümünün ana menüden hikaye moduna 27 saniyede yüklendiğini bildirdi. Oyunun PlayStation 4’teki yüklemesi ise yaklaşık olarak bir buçuk dakika sürüyor. 

PlayStation 5 için: 

GTA V: Türkiye fiyatı henüz belli değil. 

GTA Online: Ücretsiz (14 Haziran’a kadar, henüz Türkiye fiyatı belli değil)  

Xbox Series X/S için: 

GTA V: 219,50 TL (14 Haziran’dan sonra 439 TL) 

GTA Online: 109,50 TL (14 Haziran’dan sonra 109,50 TL) 

3 Ayrı nesil, tek GTA 5... Şimdi de PS5'te! ile ilgili etiketler gta5 ps5 ps4
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.