29 Ağustos İstanbul su kesintisi! Sular ne zaman gelecek? İstanbul'da hangi bölgelerde sular kesik?

29 Ağustos 2018 Çarşamba günü İstanbul genelinde bir su kesintisi meydana geleceği, İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanmıştı. Vatandaşlar, suların hangi bölgelerde ne zamana kadar olmayacağı hakkında merakla araştırmalar yapıyor. Peki, İstanbul genelinde sular hangi bölgelerde kesildi? Hangi saatler arasında sular kesik olacak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) 29 Ağustos 2018 Çarşamba günü İstanbul genelinde meydana gelecek bir su kesintisi olacağını açıkladı. Suların hangi bölgelerde kesileceği, hangi saatler arasında su kesintisi olacağı ve suların ne zaman geleceği vatandaşlar tarafından büyük merak konusu. Peki, İstanbul genelinde sular hangi bölgelerde kesildi? Hangi saatler arasında sular kesik olacak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

29 Ağustos İstanbul su kesintisi! Sular ne zaman gelecek? İstanbul'da hangi bölgelerde sular kesik?

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre: Bağcılar, Başakşehir, Eyüpsultan, Çekmeköy, Üsküdar ilçelerinde 29 Ağustos 2018 tarihinde farklı saat ve zamanlarda su kesintisi yapılacak...İstanbullular kesintilerin uzun sürmesinden dolayı mağduriyet yaşıyor. Yaşamın her anı için önemli olan sudan mahrum kalan vatandaşlar İSKİ'den İstanbul'da su kesintileri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.

İstanbul'da su kesintisi konusunda bilgilendirme İSKİ su kesintileri sayfasından yapılıyor. Özellikle planlı kesintiler vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların başlamasından önce vatandaşlarla paylaşılıyor. Bunun üzerinden vatandaşların önlem alması bekleniyor.

KESİNTİ YAPILACAK İLÇELERİN MAHALLELERİ 

BAĞCILAR SU KESİNTİSİ

Etkilenen Mahalleler :  Kirazlı Mahallesi

Açıklama : İçmesuyu şebeke hattındaki arızanın giderimi İçin onarım yapılmaktadır.

Başlama Tarihi: 29.8.2018 - 09:43

Bitiş Tarih: Çalışmanın tahmini olarak 29.8.2018 tarihinde saat 12:30 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.

BAŞAKŞEHİR SU KESİNTİSİ

Etkilenen Mahalleler : Başak Mahallesi

Açıklama : İçmesuyu şebeke hattındaki arızanın giderimi İçin onarım yapılmaktadır.

Başlama Tarihi: 28.8.2018 - 14:49

Bitiş Tarihi: Çalışmanın tahmini olarak 29.8.2018 tarihinde saat 13:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.

EYÜPSULTAN SU KESİNTİSİ

Etkilenen Mahalleler: Alibeyköy Mahallesi

Açıklama : İçmesuyu  şebeke hattındaki arızanın giderimi İçin onarım yapılmaktadır.

Başlama Tarih: 29.8.2018 - 10:08

Bitiş Tarihi: Çalışmanın tahmini olarak 29.8.2018 tarihinde saat 12:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.

ÇEKMEKÖY SU KESİNTİSİ

Etkilenen Mahalleler: Çatalmeşe Mahallesi

Açıklama: İçmesuyu şebeke hattındaki arızanın giderimi İçin onarım yapılmaktadır.

Başlama Tarihi: 29.8.2018 - 10:05

Bitiş Tarihi: Çalışmanın tahmini olarak 29.8.2018 tarihinde saat 12:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.

ÜSKÜDAR SU KESİNTİSİ

Etkilenen Mahalleler : Küçük Çamlıca Mahallesi

Açıklama: İçmesuyu şebeke hattındaki arızanın giderimi İçin onarım yapılmaktadır.

Başlama Tarihi: 28.8.2018 - 18:07

Bitiş Tarihi: Çalışmanın tahmini olarak 29.8.2018 tarihinde saat 13:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.

ÜSKÜDAR SU KESİNTİSİ

Etkilenen Mahalleler: Kuzguncuk Mahallesi

Açıklama: İçmesuyu şebeke hattındaki arızanın giderimi İçin onarım yapılmaktadır.

Başlama Tarihi: 29.8.2018 - 10:07

Bitiş Tarihi: Çalışmanın tahmini olarak 29.8.2018 tarihinde saat 14:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.

İDARİ YAPI

2560 sayılı İSKİ Kanunu ile 1981 yılında kurulan İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bağımsız bütçeli bir kuruluştur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İSKİ’de Büyükşehir Belediye Meclisi İdarenin Genel Kurulu’nu oluşturur. İSKİ Genel Müdürü Büyükşehir Belediye Başkanı’nın teklifiyle İçişleri Bakanı’nın onayıyla seçilir. İSKİ Genel Müdürü, İdarenin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ni de yürütür. Yönetim Kurulu’nda ayrıca; biri kıdemli Genel Müdür Yardımcısı’ndan oluşan 4 üye bulunur. İSKİ Genel Kurulu (İBB Meclisi) tarafından seçilen 2 Denetçi, denetim görevini yürütür.

İSKİ, idari yapılanma olarak 5 Genel Müdür Yardımcılığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, İç Denetim Birim Başkanlığı, 19 Daire Başkanlığı ve 96 Müdürlükten oluşmaktadır. Özellikle teknik kadrodaki personelin ağırlıklı olduğu Kurumda; 3 bin 773 işçi, 2 bin 562 memur olmak üzere toplam 6 bin 335 personel görev yapmaktadır.

İdarenin gelirinin tamamına yakını su satışıyla karşılanmaktadır. Yatırımların tamamına yakını da su satışından elde edilen gelirle yapılmaktadır.

İSKİ’nin hizmetlerinden faydalanmak isteyenler, İSKİ ile sözleşme yaparak su veya atıksu abonesi olurlar. Su tüketimleri mekanik veya kartlı sayaçlarla belirlenir. Sözleşmeler tüketici grubuna göre ev, işyeri, genel ve katma bütçeli kurumlar, sanayi ve şantiye, belediyelere toplu su, köy ev ve köy işyeri olarak ayrılır.

İstanbul’un su kaynaklarının %98’i yüzeysel su kaynağı niteliğindedir. Yağışlarla gelen sular, baraj ve doğal göl dediğimiz alanlarda biriktirilmekte, regülatörlerle toplanarak içmesuyu arıtma tesislerine ulaştırılmaktadır. İstanbul’a su sağlayan 1 doğal göl, 8 baraj, 8 regülatör ve bentler olmak üzere muhtelif kapasitede toplam 18 adet yüzeysel su kaynağı bulunmaktadır. Ayrıca barajlardaki mevcut su miktarını maksimum faydada kullanmak ve mevcut su miktarının daha uzun süre şehri beslemesine imkan sağlamak için su kuyuları ve kaynak suları hizmete alınmaktadır. Aktif içmesuyu kuyusu ve kaynak suyu adedi 161’e ulaşarak, aylık ortalama 3 milyon 500 bin metreküp içmesuyu temin edilmektedir.

İçmesuyu kaynaklarının yıllık toplam verimi 1 milyar 660 milyon metreküptür.

İçmesuyu kaynaklarının su toplama havzaları; Melen ile birlikte 6.157 kilometrekareye ulaşmaktadır.

Su kaynaklarının %60’ı Anadolu Yakası’nda, %40’ı Avrupa Yakası’ndadır. Buna karşılık nüfusun %60’ı Avrupa Yakası’nda, %40’ı Anadolu Yakası’nda ikamet etmektedir.

Su kaynaklarında biriktirilen sular, çapı 3 m'yi bulan isale hatlarıyla içmesuyu arıtma tesislerine ulaştırılmaktadır. İsale hatlarının 823 km’si çelik, 598 km’si duktilfont, 20 km’si polietilen ve kalanı diğer (tünel, kanal ve galerilerden) oluşmaktadır. İsale hatları maksimum 40 atü basınca dayanıklıdır.

İstanbul’un engebeli coğrafyası ve suyun çok uzak mesafelerden şehre ulaştırılması büyük enerji ihtiyacı doğurmaktadır. Suyun kaynağından itibaren musluklara ulaşmasına kadar her evrede içmesuyu hatlarında basınçlı su olabilmesi için terfi sistemleri kurulmuştur. Toplam 115 adet terfi istasyonunda bulunan muhtelif kapasitelerdeki pompalarla suyun şehrin her noktasına ulaşması temin edilmektedir. İçmesuyu terfi sistemlerinin toplam kurulu gücü 308.805 kVA ve yıllık tüketilen enerji miktarı ortalama 757 milyon 805 bin 995 kWh’dır.

İçmesuyu kaynaklarındaki hamsular, gerekli arıtma işlemleri için isale hatları vasıtasıyla içmesuyu arıtma tesislerine ulaşmaktadır. Bu tesislerde içilebilir standartlara getirilen içmesuyu arıtımında ozon sistemi kullanılmaktadır.

İstanbul’un muhtelif bölgelerinde farklı büyüklükte, su tüketim dengesinin sağlanması, enerji tasarrufu, arızalar ve enerji kesintileri sebebiyle oluşan su kesintilerinin minimuma indirilmesi için su depoları inşa edilmiştir.

Arıtma işlemine müteakip su, isale hatları ve içmesuyu şebekesi ile su dağıtım sisteminde yol alarak İstanbullulara ulaşır. İstanbul’da içmesuyu şebekesi olarak duktilfont borular kullanılmıştır. İçmesuyu şebekesinde dayanıklılık, sızdırmazlık, uzun ömür gibi özellikleri gözönünde tutulmaktadır.

 

 

 

29 Ağustos İstanbul su kesintisi! Sular ne zaman gelecek? İstanbul'da hangi bölgelerde sular kesik? ile ilgili etiketler 29 Ağustos İstanbul Su Kesintisi
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.