286 milyon dolarlık Bitcoini çöpe attı

ABD'nin Newport bölgesinde bir IT firması çalışanı dünyayı şoke eden bir hata ile gündeme oturdu. James Howells adlı IT çalışanı, içerisinde 286 milyon doları aşkın değerde Bitcoin bulunan diski yanlışlıkla çöpe attı. Aslında bu büyük hata 2013 yılında yaşandı. Ancak, geçen 8 yıl içinde Bitcoin'in inanılmaz derecede değerlenmesi sonucunda disk tam anlamıyla bir servet değerine ulaştı. Howells, diski bulması için yardımcı olunması halinde belediyeye 71 milyon dolar bağış yapmayı önerdi.

Newport şehrinde yaşayan IT çalışanı James Howells, 8 yıl önce 7 bin 500 Bitcoin anahtarını içeren bir sabit diski yanlışlıkla çöpe attı. Howells'ın o dönem için çok önemsemese de son bir yılda Bitcoin'in yüzde 340 değerlenmesi sonrası diskin peşine düştü.

Howells, şu sıralar 1 Bitcoin'in 40 binli rakamlara ulaşması ile değeri 286 milyon dolardan fazla eden diske ulaşmak istiyor.

Bu amaçla da bölgedeki çöp depolama alanında arama yapmak için Newport Belediye Kent Konseyi'nden izin çıkmasını talep ediyor.

Newport belediyesi 2013 yılında merkezi çöp kutuları dolduğu zaman bu kutulara bir seri numarası atıyor, bunları depolama alanına götürüp toprağa gömüyordu. Yerel gazetelerden South Wales Argus’a konuşan Howells, umudunu işte bu duruma bağlıyor.

ÇEVREYE ZARAR VEREBİLİR KORKUSU

Belediye ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sabit diskinin orada olup olmadığının garantisi dahi bulunmadığını belirkterek, atıkları yüzeye çıkarmanın çevreye zarar verebileceği cevabını verdi. 

Çevreye zarar vermeden arama yapılabileceğini ileri süren Howells ise, "Belediye yetkilileriyle görüşüp hazırladığımız planı onlara sunmak istiyorum. Bu projeyi desteklemeye razı olan bir fon buldum. Sadece belli bir alanı taramak istiyoruz. O bölgeyi hava geçirmeyecek şekilde kapatacağız. Çevreye gaz sızmayacak. Bu işin maliyeti için gereken parayı ortak bir hesaba koymaya razıyız. Olur da düzgün bir iş yapmazsak yaptığımız işin masrafını belediye ödemek zorunda kalmayacak” ifadesini kullandı.

71 MİLYON DOLAR KOVİD-19 FONUNA

Çöplerin depolandığı alanda arama yapmak için Newport Belediye Kent Konseyi'nden izin çıkmayınca farklı bir yol deneyen Howells, eğer diske ulaşabilirse şehrin Kovid-19 fonuna 71 milyon dolar bağışlamayı önerdi.

Howells bu teklifi hakkında “Şu sıralar maddi zorluk yaşayan çok fazla insan var ve bu paranın o insanlara bir yardımı dokunabilir. Böylece parayı iyi bir amaç için kullanmış oluruz. İşin detayları henüz belli değil ama ana fikir şu: Para yardımı isteyen herkesin tek bir başvuru hakkı olacak ve herkese hiçbir şart aranmadan para verilecek" diye konuştu.

DÜNYADAKİ KRİPTO PARALARIN YÜZDE 20’Sİ KAYIP

Bu arada kripto para veri şirketi Chainalysi araştırmasına göre, dünya genelinde var olan kripto paraların yüzde 20’si cüzdanlara ve disklere erişimin kaybedilmesi nedeniyle kayıp.

286 milyon dolarlık Bitcoini çöpe attı ile ilgili etiketler Bitcoin ABD Çöp kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.