28 Şubat'ta yaptıklarını bir de savunmaya kalktı

28 Şubat döneminde, YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile birlikte cuntanın üniversite ayağını yürüten eski İstanbul Üniversitesi rektörü Kemal Alemdaroğlu, geçtiğimiz aylarda katıldığı programda “Başörtüsü yasağı için pişman değilim” demişti. Alemdaroğlu'nun hala büyük irtica tehlikesinin varlığından söz ettiği görüntüler, 28 Şubat'ın yıl dönümünde sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Habertürk’te Kübra Par’ın Açık ve Net programına konuk olan 28 Şubat’ın yasakçı rektörü Kemal Alemdaroğlu, “Başörtüsü yasağı için pişman değilim” demişti.

Başörtüsü yasağını hiçbir zaman hata olarak görmediğini söyleyen Alemdaroğlu, bugün kamusal alanda başörtüsünün yaygın olmasının kendisini rahatsız ettiğini belirtmişti.

28 Şubat kararlarını büyük bir şevkle uygulayan ve başörtüsü düşmanlığını alenen yapan Alemdaroğlu, bugün başörtülü milletvekilleri, bakanlar, lise müdürleri ve üniformalı askerlerin olduğunu ve bu durumu kabullenmediğini ifade etmişti.

28 Şubat'ta yaptıklarını bir de savunmaya kalktı

Siyasal İslam’ın Türkiye’de hâkim olduğunu ve Türkiye’yi Türklükten uzaklaştırdığını öne süren Alemdaroğlu, Kübra Par’ın “Gerçekten buna inanıyor musunuz?” sorusuna karşılık, “Evet, ben paranoyak değilim” demişti.

YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Alemdaroğlu'nun o sözleri, 28 Şubat'ın yıl dönümünde yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada görüntüleri paylaşanlar "Bin yıl geçse de zihniyet aynı" yorumunda bulundu.

 

 

28 Şubat'ta yaptıklarını bir de savunmaya kalktı ile ilgili etiketler 28 Şubat Rektör Kübra Par kemal alemdaroğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.