28 Şubat'ta deprem olacak mı? 28 Şubat 2023 takvim yaprağı

28 Şubat 2023 tarihli takvim yaprağı yazısı sosyal medyada 'Deprem olacak mı' iddialarını gündeme getirdi. Kahramanmaraş depreminin ardından sosyal medyada yayılan 28 Şubat iddiaları büyük merak uyandırdı. Peki, 28 Şubat tarihinde deprem olacağı iddiaları doğru mu?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketleri sonrasında büyük yıkım yaşanırken on binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken yüz binlercesi ise evsiz kaldı. Özellikle sosyal medyada yayılan son iddialarda 28 Şubat 2023 takvim yaprağı üzerinde yazılı olanlar kafaları karıştırırken yeni söylentiler ayyuka çıktı.

28 Şubat'ta Deprem Olacak mı?

28 Şubat 2023 takvim yaprağı yazısı üzerinde deprem olacağından kesin olarak söz edilmemektedir. Takvim yazısında “O gün kimsenin kimseye hiçbir fayda sağlamayacağı gündür! O gün emir yalnız Allah'a aittir” İnfitâr Suresi 19. Ayeti kafaların karışmasına neden olmuştur.

28 Şubat 2023 takvim yazısı

Uzmanların bu konu hakkında kesin bir görüşü olmamakla birlikte depremin ne zaman olacağına dair ne din adamları ne de bilim adamlarının herhangi bir tarih ya da zaman vermemelerinin mümkünü yoktur.

Sadece tek bir takvim yaprağı ile birlikte paniğe kapılmak insanları yormaktadır. Geçmiş zamanlarda da büyük depremler yaşayan bölge halkı takvim yaprağı ile birlikte büyük bir paniğe kapılmaktadır. Paniğe sebebiyet verecek spekülasyonlardan kaçınmak gereklidir. Bunların yanında kişileri paniğe iten her durum psikolojik anlamda daha zorlu zamanları da beraberinde getirecektir. Sosyal medyada var olan deprem haberlerinin çoğunun kirli ve yalan bilgi olduğu ortadadır.

28 Şubat'ta deprem olacak mı? 28 Şubat 2023 takvim yaprağı ile ilgili etiketler 28 Şubat deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.