28 Şubat davasında tarihi karar açıklandı! 21 sanığa müebbet, 68 sanığa beraat

Tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat dönemine ilişkin davada karar açıklandı. 21 sanık için ağırlaştırılmış müebbet, 68 sanık hakkında beraat kararı verildi.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada karar açıklandı. 

İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da arasında bulunduğu 21 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 68 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Çetin Doğan, Çevik Bir, Erol Özkasnak Fevzi Türkeri İlhan Kılıç ve İsmail Hakkı Karadayı'na verilen ağırlaştırılmış müebbet cezaları müebbete çevrildi.

5 YILDIR SÜRÜYORDU

28 Şubat sürecine ilişkin 103 kişi hakkında açılan ve yaklaşık 5 yıldır süren davada, savcılık geçen aralık ayında esasa ilişkin mütalaasını vererek, 60 sanığa ağırlaştırılmış hapis cezası talep etmişti. Davanın karar duruşması bugün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

28 Şubat davasında tarihi karar açıklandı! 21 sanığa müebbet, 68 sanığa beraat

Duruşmada Karadayı hazır bulunmazken, Çevik Bir duruşmaya katıldı. Duruşmada söz alan müşteki avukatları, sanıkların cezalandırılmasını talep ederken, tutuklanmalarını da istedi. Avukatların savunmalarının ardından, sanıkların son sözleri soruldu.

Emekli Orgeneral Çevik Bir son söz olarak daha önce yaptığı savunmalarının tekrarladığını söyledi. Sanıklardan Vural Avar da son söz olarak, “Fetulahçı iki savcı tarafından hazırlanan iddianameyi sürdürmenizi reddediyorum. Beraatımı istiyorum” dedi. Sanık Yıldırım Türker de “İddia edilen olmayan bir suç nedeniyle açılan davada asıl mağdur olarak bulunuyoruz. Ne ben ne de benim emrimdeki kişiler, hiç birimiz Türkiye cumhuriyeti kanunlarında yazılı bir suçun içinde bulunmadık” dedi.

 

 

28 Şubat davasında tarihi karar açıklandı! 21 sanığa müebbet, 68 sanığa beraat ile ilgili etiketler 28 Şubat dava Son dakika çevik bir karar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.