28 Kasım Van'da okullar tatil mi?

Kış mevsimiyle birlikte öğrenciler kar tatilini merak ediyor. Aileler kışın daha ucuza ısınmanın yollarını ararken öğrenciler kar yağışıyla çok mutlu oluyor. Kış mevsimine girmemiz sebebiyle kar yağışları etkisini göstermeye başladı. Vatandaşlarımız 28 Kasım Salı günü okullar tatil mi, sorgusunu aratıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı şiddetlenerek devam ediyor. Van'da okullar tatil mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava durumu raporuna göre Türkiye'nin belli bölgeleri yoğun kar yağışı içine girecek. Kötü hava şartlarında okula gitmek istemeyen öğrenci ve veliler gözünü gelecek resmi açıklamalara çevirdi. Peki, 28 Kasım Van'ta okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili olacak? Valilikten son dakika açıklaması var mı? Detaylar haberimizde...

Yurdumuzun belli bölgelerinde kar yağışı etkisini gösterecek. Kış aylarının başlamasıyla birlikte aileler daha ucuza ısınmanın yollarını ararken öğrenciler kar haberleriyle mutlu oluyorlar. Havaların soğumasıyla birlikte öğrenciler, kar tatili var mı, sorgusunu aratıyor. Kar yağışına üzülenler kadar sevinenler de var. Bunların başında öğrenciler geliyor! Hava durumu raporlarına göre ülkemizin belli kesimlerinde kar yağışı görülecek. Türkiye'nin belli bölgeleri yoğun kar yağışı içine girecek. Kötü hava şartlarında okula gitmek istemeyen öğrenci ve veliler gözünü gelecek resmi açıklamalara çevirdi. Peki, 28 Kasım Van'ta okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili olacak? Valilikten son dakika açıklaması var mı? Detaylar haberimizde...

van_yazAlA
VAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

van_5_gAnlAk

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Adana, Mersin, Konya, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Edirne çevreleri, Denizli ve Isparta'nın güney kesimleri, Burdur'un doğu ilçeleri, Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ve Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette, İç ve Güney Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

kuvvetli_yaAAAs

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Antalya'nın batı ilçeleri, Denizli ve Isparta'nın güney ilçeleri, Burdur'un doğu kesimleri, Çanakkale ve Edirne çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli(21-50 kg/m2), Muğla çevreleri ve Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısının, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELI °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu kıyıları ile yarın öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege'de (İzmir ve Aydın) ve Denizli'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Muğla çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. İç Ege'de sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DENIZLI °C, 14°C
Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

IZMIR °C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Mersin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı kesimleri, Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu kesimlerinde kuvvetli, Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Göller yöresinde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ADANA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinin kuvvetli, merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 17°C
Parçalı bulutlu

MERSIN °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı ile Konya, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı, gece saatlerinden sonra il geneli yağmur ve sağanak yağışlı

CANKIRI °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ESKISEHIR °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu akşam saatlerinden sonra Düzce ve Bolu çevrelerinin, gece saatlerinden sonra Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli, akşam saatlerinden sonra yağmurlu

DÜZCE °C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli, gece saatlerinden sonra yağmurlu

ZONGULDAK °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

ORDU °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 4°C
Parçalı bulutlu

KARS °C, 0°C
Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 11°C
Parçalı bulutlu

VAN °C, 4°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 14°C
Parçalı bulutlu

GAZIANTEP °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

SANLIURFA °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 12°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli

eswafeagergegegre

DENİZLERDE HAVA
Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle 3 ila 5(20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam 3 ila 5(20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Marmara: Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Ege: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğu, öğle güneybatı, akşam kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğu, öğle güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi ile öğle güneyinde 2,0 ila 3,0 Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu, batısı öğle güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, öğle doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Akdeniz'in batısında öğle 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

28 Kasım Van'da okullar tatil mi? ile ilgili etiketler Kar tatili kar yağışı 28 kasım van okullar tatil mi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.