28 Ekim bankalar açık mı? Perşembe günü bankalar yarım gün mü?

Bu yıl 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılı kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'na çok kısa bir süre kala çeşitli kurumların 28 Ekim 2021 tarihinde yarım gün çalışıp çalışmayacağı araştırılıyor. Merakla araştırılan kurumlardan biri de bankalar. Peki, 28 Ekim bankalar yarım gün mü? Ayrıntılar haberimizde...

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. Bu yıl 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılı büyük bir çoşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken vatandaşlar, bankaların 28 Ekim'de de hizmet verip vermeyeceğini araştırıyor. Peki, 28 Ekim bankalar tatil mi, yarım gün mü? Detaylar haberimizde...

28 Ekim bankalar açık mı? Perşembe günü bankalar yarım gün mü?

28 EKİM 2021 BANKALAR YARIM GÜN MÜ?

Bankalar, Borsa İstanbul'a bağlı olduğu için ve 28 Ekim 2021 tarihinde Borsa İstanbul da çalışmalarını yarım gün şeklinde yapacağı için, bankalar da öğle saatine kadar hizmet verecektir. 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI NEDEN KUTLANIR, ÖNEMİ NEDİR?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde her yıl büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Bunun sebebi 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetiminin ilan edilmesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etmesi ile birlikte Türkiye'de ve kuzey Kıbrıs'ta milli bayram olarak kutlanmaktadır.

 Cumhuriyet Bayramının kutlandığı ülkelerde ise 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim günü tam gün olarak resmi tatil ilan edilmektedir. 1925 yılında çıkarılan kanun ile birlikte Cumhuriyetin ilanı günü yeni Türk Devletinin bayramı olarak ilan edilmiştir. 

Cumhuriyet milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreçler için seçtiği ve milletvekilleri aracılığı ile kullandığı yönetim biçimi olmaktadır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde kutlanan önemli milli bayramlardan birisi olmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin resmen kurulduğu tarih 29 Ekim olmaktadır. Ulu Önder Atatürk diğer milli bayramlarda olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da gelecek nesillere miras olarak bırakmıştır. 

 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan anayasa değişikliği ile birlikte Türkiye'nin yönetim biçimi de Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim gününü her yıl Cumhuriyet Bayramı olarak kutlamaktayız.

28 Ekim bankalar açık mı? Perşembe günü bankalar yarım gün mü? ile ilgili etiketler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bankalar çalışıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.