27. İstanbul Caz Festivali'nin kapanışı Büşra Kayıkçı'dan

İKSV tarafından düzenlenen 27. İstanbul Caz Festivali, koronavirüs önlemleri doğrultusunda son konseriyle tamamlandı.  İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi'nden yapılan etkinliğin son konserinde, ilk olarak piyanist Büşra Kayıkçı sahne aldı. Kayıkçı, müzikseverlerin kulaklarının pasını sildi...

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen festival kapsamında, İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme'de kısıtlı seyirci ve sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılan etkinliğin son konserinde, ilk olarak piyanist Büşra Kayıkçı sahne aldı.

"FESTİVALİN KAPANIŞ KONSERİNDE SAHNE ALMAK GÜZEL BİR DUYGU"

Konserin açılışını yapan Genç Caz finalistlerinden neoklasik besteci ve piyanist Kayıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi için Türkiye'de müzik adına iki çok önemli kurum olduğunu ifade ederek, "Birisi Zorlu PSM, diğeri  İKSV. Zorlu ile karantina günlerinde çevrim içi bir konser yapmıştık. Bugün de festivalde konser verecek olmak benim için çok kıymetli. Açıkçası festivale başvururken beklentim yoktu, sonuç geldiğinde çok şaşırdım ve mutlu oldum." dedi.

27. İstanbul Caz Festivali'nin kapanışı Büşra Kayıkçı'dan

Her ne kadar zorunluluktan ötürü de olsa festivalin kapanış konserinde sahne almanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Kayıkçı, "Aslında çok az kalmıştı fakat yapacak bir şey yok. İnsanların sağlığı tabii ki daha da önemli. Bu gece bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

27. İstanbul Caz Festivali'nin kapanışı Büşra Kayıkçı'dan - Resim : 2

Kayıkçı, "Falad", "Doğum", "Yol" "Yeşil" ve "Bir Rüya Gördüm"ün da aralarında bulunduğu sevilen eserlerinin yanı sıra şair Furkan Çalışkan'ın bir şiirinden hareketle bestelediği "Tuna" eserini cazseverlerin beğenisine sundu.

AA

27. İstanbul Caz Festivali'nin kapanışı Büşra Kayıkçı'dan ile ilgili etiketler İstanbul iksv büşra kayıkçı caz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.