261 terör örgütü üyesinin cesedi Bitlis'te bulundu

Bitlis'te bulunan Garzan Mezarlığı'nda 261 terör örgütü üyesinin cesedi bulundu. PKK'lı teröristlerin gizli olarak gömdüğü mezarlıkta kimliklerin belirlenmesi için çalışma yürütüldü. 261 kişinin numuneleri alındıktan sonra 'Mezarlıklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bitlis Garzan Mezarlığı'nda 261 terör örgütü üyesinin cesedi bulundu. Mezarlıklar müdürlüğü ise kemikleri Kilyos'ta bulunan kimsesizler mezarlığına nakletti. Kimliği tespit edilen kişilerin kemiklerini alması için ailelerine haber verildi. PKK ile iltisaklı Din Alimleri Derneği(DİAY-DER) üyeleri ise mezarlığa giderek örgüt propagandası yapmaya çalıştı. Operasyonda 9 kişi yakalandı ve tutuklandı.

261 terör örgütü üyesinin cesedi Bitlis'te bulundu

TERÖRİSTLER GÖMDÜ, DEVLET TESPİT ETTİ

PKK'lı teröristlerin Türkiye'deki faaliyetlerini engellemek amacıyla güvenlik kuvvetleri tarafından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 2017 yılında Bitlis'te bulunan Garzan Mezarlığı'ndan PKK'lı teröristler tarafından gömülen cesetler belirlendi. Yapılan tespit üzerine 261 kişiye ait kemiklerin kimliklerinin tespit edilmesi amacıyla güvenlik güçleri tarafından toplanan cesetler İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na getirildi.

KEMİKLER KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Adli Tıp Kurumu aldığı numunelerin ardından getirilen cesetleri mezarlıklar müdürlüğüne teslim etti. Mezarlıklar müdürlüğü ise kemikleri Kilyos'ta bulunan kimsesizler mezarlığına defnetti.

 

261 terör örgütü üyesinin cesedi Bitlis'te bulundu ile ilgili etiketler Bitlis PKK Ceset terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.