Eskişehir ve Zonguldak'ta koronavirüs alarmı

Şanlıurfa’dan Eskişehir’e mevsimlik tarım işçisi ailesiyle gelen çocukta Koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine, 200 nüfuslu çadır kent karantinaya alındı. Öte yandan, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde baba ve oğulun Koronavirüs testleri pozitif çıkınca aynı köyden 60 kişiden de numune örnekleri alınmaya başlandı.

Eskişehir’in İnönü ilçesine ailesiyle birlikte Şanlıurfa’dan gelen 4 yaşındaki erkek çocuğun Koronavirüs testi pozitif çıktı. Testi pozitif çıkan çocuk gözlem altına alınırken, 200 nüfuslu çadır kent de 14 günlüğüne karantina altına alındı.

Eskişehir ve Zonguldak'ta koronavirüs alarmıEskişehir ve Zonguldak'ta koronavirüs alarmı - Resim : 2İHTİYAÇLARI VEFA SOSYAL DESTEK EKİPLERİ KARŞILAYACAK  

İl Sağlık Müdürlüğü ve İnönü İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince virüs testi pozitif çıkan çocuğun temas halinde olabileceği düşünülen işçiler ile ailelerinden numune örnekleri alınıyor. 6 kişilik filyasyon ekibi tarafından çadırların bulunduğu bölgede çalışmalar devam ediliyor. İzole altına alınan çadırlarda yaşayan işçilerin temel ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek ekipleri tarafından karşılanacak. 

Eskişehir ve Zonguldak'ta koronavirüs alarmı - Resim : 3

ZONGULDAK'TA 60 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de  baba ve oğulun koronavirüs testleri poztif çıkınca aynı köyden 60 kişi karantina altına alındı. T.A. yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurunca yapılankoronavürüs testi pozitif çıktı. T.A.’nın birlikte yaşadığı aynı aileden 4 kişiye daha test yapıldı. T.A.’nın oğlu B.A.’nın da testi pozitif çıkarken ailenin diğer üyelerinin test sonuçları bekleniyor. Yaşanan bu durum üzerine Kdz. Ereğli Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla T.A. ve ailesinin temas ettiği aynı köyden 60 kişinin evlerinde izole edilip karantina altına alınmasına karar verdi. 

Eskişehir ve Zonguldak'ta koronavirüs alarmı ile ilgili etiketler Zonguldak Eskişehir Karantina Çocuk Test
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.