26 Mart kar tatili var mı? Yarın okullar tatil mi?

26 Mart kar tatili mi? Van'da kar kalınlığı 20 santimetre oldu. Olumsuz hava nedeniyle bugün Van'da eğitime ara verildi. Aynı zamanda kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınlar da idari izinli oldu. Kar yağışının etkisini göstermesi sonrası yarın için bir açıklama yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Peki 26 Mart kar tatili mi? Yarın okullar tatil mi? Detaylar haberimizde...

26 Mart kar tatili mi? Van-Hakkari karayolu üzerindeki Güzeldere Geçidi'nde çığ düştü. Kar yağışının etkisin göstermesi sonrası Van Başkkale'de okullar tatil edildi. Mart ayının son günlerinde etkisini gösteren kar yağışı şaşkınlık yarattı. Peki 26 Mart kar tatili mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

26 Mart kar tatili var mı? Yarın okullar tatil mi?

Kar yağışı etkisini Van ve çevresinde gösterdi. Kar yağışından dolayı Başkale ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınlar da aynı gün idari izinli sayıldı.

 İlçe merkezinde etkili olan kar yağışı ile birlikte sürücüler zor anlar yaşıyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.Kapanan yolların açılması için Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.

Yarın için ise henüz bir açıklama gelmedi. Ancak kar tatili ile ilgili bir açıklama olursa sitemzide yer alacak.

Olumsuz hava muhalefeti nedeniyle Başkale ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edilirken, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınlar da idari izinli sayıldı.

 Van’da etkili olan kar yağışı ve tipi ise olumsuz etkiliyor. Van- Hakkari karayolu üzerindeki Güzeldere Geçidi’nde zincirsiz seyreden tırların kaymasıyla onlarca araç yolda kaldı. Çığ aynı zamanda büyük korkuya sebep oldu. İlk belirlemelere göre bir araç çığ altında kaldı ve bir araç ise yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Bölgede etkili olan tipi nedeniyle mahsur kalanlar zor anlar yaşarken, çığ altında ise kimsenin kalmadığı öğrenildi.

Onlarca araç ve yolcunun mahsur kaldığı yolda, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri 6 iş makinesiyle çalışmalarını yürütüyor.

KAR

Kar, parlak,beyaz, çoğunlukla altıgen şekilli, buz kristallerinden oluşan bir yağış çeşidi. Buz kristalleri 0 °C altında su buharının Yoğunlaşmsıyla birlikte oluşur.

Çok sayıda kar kristal çeşidi bulunmasına rağmen hepsi altı köşelidir. Kar tanelerinin kristal yapıları birbirinin aynısı değildir. Mikroskopla büyütülen kar taneleri üzerinde yapılan araştırmalarda, kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlanmamıştır. Kar kristalleri üzerinde ilk araştırmaları yapan Amerikalı Wilson Bentley, gördüğü muhteşem sanat karşısında etkilenmiş ve elli yıl boyunca sürekli kar kristali fotoğrafı çekmiştir. Elde ettiği 6000 resim içinde kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlanamamıştır. Daha sonraları diğer bilim adamlarının sürdürdüğü çalışmalar neticesinde şimdiye kadar kar tanecikleri arasında aynı büyüklükte, aynı şekilde ve aynı sayıda su molekülü ihtiva eden iki kristal bile bulunamamıştır.

26 Mart kar tatili var mı? Yarın okullar tatil mi? ile ilgili etiketler 26 Mart Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.