26 günlük hasret sona erdi! Köyde büyük heyecan

Çanakkale'de yer alan Çan ilçesine bağlı Maltepe köyünde, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karantina kararı 26 gün sonra sona erdi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye'de de etkili olan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, Çan Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 29 Mart tarihinde karantinaya alındı.

KARANTİNA SÜRESİ DOLDU

12 Nisan tarihinde karantina süresi dolan Maltepe köyünde, karantina süresi 24 Nisan'a kadar uzatılmıştı ancak dün alınan kararla, karantina süresinin dolduğu açıklandı.

Çan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Maltepe köyümüzde corona virüs ile mücadele kapsamında 22 Nisan 2020 Çarşamba günü saat 24.00 itibariyle karantina süresi sonlandırılacaktır. Kamuoyuna ilanen duyurulur" denildi.

JANDARMA ÖNLEM ALDI

Öte yandan, Çan ilçesine bağlı Maltepe köyünde 26 günlük karantina süresince giriş ve çıkışında önlem alan jandarma ekipleri, görevliler dışında hiç kimsenin giriş ve çıkışına izin vermedi.

(DHA)

26 günlük hasret sona erdi! Köyde büyük heyecan

26 günlük hasret sona erdi! Köyde büyük heyecan ile ilgili etiketler Çanakkale Koronavirüs Korona Çan Karantina
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.