26  Eylül Terazi Yeniayı

Yeniay  diyor ki; sana uzakları yakın, siyahları beyaz, olmazları olur gösterebilirim. Kalbini mutluluktan uçurup, paraşütsüz yere kondurabilirim. Herseyi büyülü bir aynadan gösterip egonu, kibirini tartabilirim. Sen ne kadar kendindesin bunu ölçebilirim. Ne kadar maddede ne kadar manadasın görmek isteyebilirim. Önüne başını döndürecek fırsatlar çıkarıp, ne kadar doğru durabileceksin anlamaya çalışabilirim. İradenin önündeki setleri sarsabilirim. Sapacağın yollarda seni yanıltabilirim. Köklerini sağlama al rüzgarımla seni savurabilirim. Bu güne kadar sen doğru durabildiysen, seni ummadığın anda fırsatlara da boğabilirim. Değişime direnme, akışa güven... Farkındalık geliştirdiğinde kaderi yoluna daha rahat ilerleyeceksin. Bir kısmınız için de ihtiyacınız olan  bu farkındalığı sağlamaya geliyorum...

 

26 Eylül  Pazar günü, saat 00.54'de 2 derece Terazi Burcunda bir Yeniay gerçekleşecek. T.C.ye göre an haritasında 4. evde ve yüksleni de Yengeç Burcunda olacak. Ve Basak Burcundaki Merkür ve Venüs de orblu kavuşum yapıyor olacak bu Yeniaya. Yani Terazi'nin yöneticisi Venüs ile de kavuşumda olacak Yeniay. Venüs de Başak Burcunun yöneticisi Merkür ile...  M.C. Koç Burcunda ve Jüpiter kavuşumuyla bireyselliği pekiştiriyor.  Yeniay aynı zamanda haritanın dip noktasıyla da kavuşum halinde olacak, geçtiğimiz Dolunayda da olduğu gibi.  Jüpiter'e karşıt atarken, Jüpiter ise Satürn ve Uranüse 45'er derecelik açıda olacak. Satürn ve Uranüs ise Yeniaya 135 derecelik açılarda olacak; tabi Kad da Uranüs'ün yanından açıya katılıyor olacak. Plüton ile ise orblu trine açıda olacaklar. Venüs net trine atarken Merkür 1 orbla katılacacak. Ay, Güneş, Merkür ve Venüs Neptüne de karşıt atıyor olacak. Anda Mars da Satürn ile net trinede, Neptün ile de karede olacak. Satürn Vesta hala orblu kavuşumdalar.  Bütüne baktığımızda oldukça ilginç bir gökyüzü konumlanması söz konusu. Bütün bunların ne anlama geldiğine bakalım birlikte.

26  Eylül Terazi Yeniayı

Yeniayın Terazi'de olması ilişkileri, uyumu, ahengi, adaleti, hukuku, adaleti, diplomasiyi,politikayı vurgularken; Ay'ın kendi evinde olması ve yükselenin de Ayın yönettiği Yerngeç Burcunda olması aile, ev, yuva, vatan gibi kavramların da oldukça ön planda olacağını gösteriyor.

Neptün etkili bir Dolunay yaşadık 10 Eylül'de;  bu kez Neptün orblu karşıt atarken Jupiter neredeyse partil karşıt açıda olacak. Öncelikle ego, kibir, büyük konuşmak, tutamayacağımız sözler söylemek gibi dürtülerimiz olabilir. Olaylara aşırı olumlu bakma telaşına kapılabiliriz, gözümüzde büyütebiliriz. Yemek yemeyi abartabiliriz. Gereksiz şeylere para harcayabiliriz. Otorite figürleri ile sorunlar yaşayabiliriz. Terazi açık düşmanlarımızı da sembolize eder dolayısıyla rakiplerimizden gelecek bencil tavırlar da söz konusu olabilir.Ya da gereksiz düzeyde bir iyimserlik içinde kalabilir ve bundan zarar görebiliriz. Jüpiter'in de  Neptünle de orblu kavuşum halinde olduğunu anımsarsak, Neptün'ün etkilerini de büyütecektir burada Jüpiter. Yani o sisli, puslu, büyülü, aldanan bakış açısı devam ediyor bir nevi. Gözümüzü dört açmaya devam. Ani ve yanlış, yanılgılı kararlar almamaya devam. İrademize hakim olmaya,  etik alanda kalmaya, eylemlerimizde dürtüsel ve ani tavırları baskılama çabasına lütfen devam edelim. Çünkü bu dönemdeki bu tarz davranışlarımıza sonradan üzülebiliriz. Bu Yeniay muhtemelen bazılarımızı ilişikiler ve iletişim konusunda çıkmaza sokabilecek, sarsıcı olabilecek. Çünkü muhtemelen işin aslını görmeden yol almak isteyenlerimiz olacak çokca. Bazılarmıza da yeni fırsatlar sunabilecek...

26  Eylül Terazi Yeniayı - Resim : 2

Değişken Burçların son günlerinde doğanlar ile, öncülerin ilk günlerinde  doğanlar en yoğun etkiyi alacak grup olacaklar. Yani kabaca Balık, Başak, Yay ve İkizlerin 25-30 derecesi ile; Koç, Oğlak, Terazi ve Yengeçlerin 0-7 derecesi arasında gezegeni olanlar diyebiliriz.

Yeni Ay'daki kavuşumda Venüs ile Merkür  bir taraftan Uranüs, diğer taraftan da neredyse partil olarak Plüton'dan olumlu açı alıyor olacak. Bu aslında bazılarımız için o kadar dönüştürücü bir süreç başlangıcını gösteriyor ki. Hep diyorum kadersel günlerden geçiyoruz. Özellikle toprak grubunda gezegeni olanlar, Boğa, Başak, Oğlaklar bu etkiyi ılımlı yönde alanlar olurken, İkizler, Balık ve Yaylar daha sert ve ani durumlarla yaşayabilecekler hayatlarındaki değişimleri. Toprak gruplarına bazı fırsatlar da getirecek bu dönem.

İlişkiler bazında;  ilişkiyi algılama, yaşama, anlamlandırma sekillerinde değişiklik yaşayacak olan burçlar ise; Boğa, Başak, Oğlaklar bu etkiyi ılımlı yönde alanlar olurken, İkizler, Balık ve Yaylar daha sert ve ani hatta gerilimli olaylarla karşılaşabilecekler.

İkili ilişkilerde, geçmişte yaşananların  da sorgulandığı bu dönemde, bakış açımızdaki değişimlerin de etkisi ile ani bitişler ve ya başlangıçlar yaşanabilecek. Ama tercihen bu dönem sadece olanları algılamaya çalışmakta fayda var. Kararların ötelenmesi daha uygun olacak yine yine vurguluyorum. Toprak gruplarının Plüto'dan aldığı destek onları daha bir güçleri yerinde, iradeleri sağlam halde tutacak, onlar bir nebze avantajlı konumdalar. Özellikle de ayın son yarısında doğmuş olanları.

Olan biten her ne olursa olsun, ama kolay ama sancılı yaşanmış olsun, yaşam yolunda önümüzü açacak bu süreçte.

26  Eylül Terazi Yeniayı - Resim : 3

Belli bir süredir sistem bir çeşit doğum sancısı yaşatıyor bizlere Satürn Uranüs karesi ile. Etkileri hala devam ederken, olan biteni deneyimlerken, artık algı olarak da daha farklı bir yerden bakmamız gerekiyor. Gökyüzü yaptığı hazırlıklarla da adeta bizleri buna hazırlıyor kademe kademe, grup grup. Yaşamlarımız döngülerden ibaret. Büyük resimde Dünya da kendi döngülerini yaşıyor ve şu an eskinin yıkılıp yeni bir dönüşüm alanının açılması devrindeyiz; bir çeşit geçiş dönemi. Bunun sancılarını da tüm insanlık olarak hissediyoruz zaten.

Yanılmadan doğru yolda kalabilenlere sağlam adımlar vaad ediyor  gökyüzü. Yine açılar sert görünse de bazılarımız inanılmaz ilham dolu olacak bu 15 gün. Hatta önemli sanat eserleri lanse edilebilir ya da yapımına başlanabilir. Yaratıcı olmaya itilicez adeta, tabi bu etkiyi alanlar.

Ve Neptün ve Mars devredeyken zehirlenmelere (sıvılardan, ilaç, gıda, gaz ), alerjilere, sulardan gelecek tehlikelere, deniz kazalarına da dikkat etmek gerekir. Yine aşırı alkol alımına, madde bağımlılıklarına da...

Venüs bu denli sert açılar alırken,  para piyasalarında belirsizlik, dalgalanma, manipülasyonla olanı oldugundan farklı gösterme çabaları devrede olacaktır. Bu anlamda da çok dikkatli olmakta garanti görmediğimiz işlemlere dahil olmamakta fayda var diye düşünüyorum. Gereksiz risklere girmemeliyiz.

İkizler, Balık, Yay ve Başaklar maddi konularda ve ilişkilerde bu hafta lütfen temkinli olun kandırılmaya, manipüle edilmeye açık enerjide olacaksınız.

Türkiye açısından Terazi Yeniayını değerlendirecek olursak..

Türkiye haritası yeniayı 4. evde alıyor olacak tıpkı an haritasında olduğu gibi. 4. ev, ülkenin geçmişini, ülkenin sınır güvenliğini ve 10. ev hükümet olduğu için, hükumete karşı olanları da sembolize eder yani muhalefeti. Ülkemizin natal haritasında 4. evin yöneticisi Merkür Satürn'le kavuştuğu için muhalefet hep geride kalmıştır, sesi çok çıkamamıştır. Bu yeni ayda Marsımıza 5 orbla kavuşumda olacak. Mars 11. ev yöneticimiz de aynı zamanda. 11. ev de meclisi, hava kuvvetlerini, halkın istek ve arzularını, reformlarını da simgeleyen bir alan. Dolayısıyla bu konu ve kavramlarda gündemler oluşması, hareketlilik yaşamamız olası gözüküyor.  Muhalefetin güç uğruna etik olmayan birliktelikler tercih etmemesi gerekecek.  Yine 4. evin sembolize ettiği önemli konulardan toprak bütünlüğü ve sınırlar; bu konularda da oluşabilecek tehditler söz konusu olabilir. Geçmişte yapılmış anlaşmalar yeniden sorgulanabilir. Güneşin aldığı açılara bakarsak yangın tehlikesi, Uranüs'ün 8. eve yaptığı kare ile yine toprak kaymaları, göcük ve depremler gözlenebilir. Jüpiter de orta şiddette deprem yaratabilecek bir sabit yıldızda şu an ve yeniaya karşıt atarken bu 15 gün minik depremlerin artacağını öngörebiliriz. Yer altı kaynaklarımızla ilgili gizlice atılan adımlar oluyor olabilir bu dönemde ve bunları sonradan duyabiliriz. Muhalefetten hükümete tarım ve hayvancılıkla ilgili önerge teklifleri gelebilir. Var olanı korumak ve önümüzdeki günler için gerekli stratejiler oluşturmak adına bazı çalışmalar duymamız çok olası. Para piyasaları için de daha önce de belirttiğim gibi manipülasyona açık günler. Ekonomik dalgalanmaları öngörmek güç değil. Önünü göremediğiniz risklere lütfen girmemeye çalışın...

Diğer Yazıları