26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? 5.040, önlisans mezunu 1.260 aday olmak üzere 7 bin adayın alınacağı POMEM sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? POMEM başvurusu 14-25 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Şimdi ise gözler sonuçlara çevrildi. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 7 bin aday asıl olarak alınacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İnternetten ön başvuru yapan adaylar, 26. Dönem POMEM başvuru sonuçlarını beklemeye başladı. Ancak Polis Akademisi Başkanlığı sonuç tarihine yönelik herhangi bir detay paylaşmadı. Konuyla ilgili açıklama geldiği zaman haberimizde yer alacaktır.

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL BELİRLENECEK?

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler POMEM 2020 sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.