26 Ağustos 2019 dolar ne kadar? 1 dolar kaç lira?

26 Ağustos 2019 dolar ne kadar? Döviz kurlarındaki değişim oranları merak ediliyor. Peki bugün dolar ne kadar olacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

26 Ağustos 2019 dolar ne kadar? Ticaret savaşı kaynaklı yuanın sert değer kaybı ve güvenli liman arayışıyla yükselen yen nedeniyle sert dalgalanan Dolar, gece saatlerinde yarım saatte 5.77'den 6.39'a kadar çıktı. Dolar/TL hareketliliğinde yaşanan son durum merak ediliyor. Peki bugün dolar ne kadar olacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Dolar/TL, Asya piyasalarında gece 6.40 seviyesine yaklaşıp 5.80'e gevşedi. ABD ve Çin arasında artan ticaret gerilimi ABD Başkanı Donald Trump, ABD şirketlerinin Çin'den çekilmelerini ve alternatif aramalarını istedi. Asya piyasalarında sert satışlar yaşanırken endeksler düştü ve döviz piyasalarında da dalgalanmalar yaşadı.

2010 YILINDAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

Off shore yuan, dolar karşısında yüzde 1'e yakın değer kaybederek 7.19 üzerine çıktı ve 2010 yılından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Yuanda yaşanan hareket güvenli liman arayışıyla Japon yeni (JPY) cephesini de tetikledi. Yen yükselirken, hisse senedi ve tahviller düştü.

Asya'da sığ piyasada Japon yatırımcının TL'deki stop - loss emirlerinin çalışmasıyla Lira/yen pozisyonları kapandı ve TL gelen kayıp yaşadı.

SON DURUM

26 Ağustos sabahı dolar 5.80 üzerinde, Euro ise 6.45 üzerinde başladı.

Dolar şu dakikalarda 5,80 Euro ise 6,46 seviyesinden işlem görüyor.

Spot altın fiyatı ise 1555 dolara kadar yükseldikten sonra 1540 seviyesinde. Gram altın fiyatı 288 lira seviyesinde.

TL’nin seans içi Dolar’a karşı değer kaybı yüzde 15’i aştıktan sonra kur gerilemeye başladı ve yeniden 5,80’li seviyelerde dengelendi. Dolar/TL Asya’da 5,80’lerden işlem görüyor ve TL’nin Dolar karşısındaki günlük değer kaybı da yüzde 1’in altına inmiş durumda. Piyasayı takip eden analistler, TL’deki sert harekete yol açacak herhangi bir yeni gelişme olmadığına dikkat çekiyor. Bugün İngiltere’de resmi tatil nedeniyle piyasalar kapalı olacak. Londra borsasında işlem yapılmadığı günlerde uluslararası para piyasalarında da işlem hacimleri düşük seviyelerde kalıyor.

Dolar/TL saat 07.10 itibarıyla 5.8030/5.8076'dan işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

 
26 Ağustos 2019 dolar ne kadar? 1 dolar kaç lira? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.