"24 Temmuz bayram olsun"

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 86 yıl sonra ibadete açıldı. Bu tarihi anlara tanıklık eden Superhaber muhabiri Mevlüt Yüksel bölgeye akın eden vatandaşlarla konuştu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, 86 yıl sonra cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, güvenlik noktalarına gelmeye başladı. Cuma namazıyla birlikte 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ilk namazı kılmak isteyen vatandaşlar, sabah ezanıyla birlikte bölgeye akın etti.

Superhaber ekipleri de bu tarihi anlara tanıklık etmek için bölgede bulunuyor. Superhaber muhabiri Mevlüt Yüksel de o vatandaşlarla konuştu.

 

“24 TEMMUZ BAYRAM İLAN EDİLSİN”

Cenazesi olmasına rağmen bu ana tanıklık etmek için geldiğini söyleyen vatandaşlardan biri, “Ben torunlarıma anlarda kendi torunlarına anlatacak” dedi. Vahit İpek de, “24 Temmuz’un 23 Nisan gibi 19 Mayıs gibi tatil ilan edilmesini istiyorum. Her yıl bunun kutlanmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. Bu görüş yanında bulunan diğer vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.

 

 “ZİNCİRLER KIRILDI, AYASOFYA AÇILDI”

Bir asıra yakın süren bir esaretin zincirlerinin kırıldığını söyleyen başka bir vatandaş da, “Belki bu bir çok şeyin fitilini ateşleyecek. Zincirler kırıldı Ayasofya açıldı.” dedi. Belçika’dan geldiğini ifade eden başka bir vatandaş ise, “Çok mutluyuz Allah’a şükür herkesin emeğine sağlık. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

"24 Temmuz bayram olsun"

 

"ÇOK ŞÜKÜR BU ANLARA TANIKLIK EDİYORUZ"

Kılıç hakkı olan Ayasofya’nın alındığı vurgulayan vatandaşlardan biri de, “Fatih Sultan Mehmet’in emanetiydi bize. Çok şükür bu anlara tanıklık ediyoruz. Bu anlara tanıklık ettiğimiz için çok şanslı olduğumuzunu düşünüyorum. Çocuklarımıza çocuklarımıza anlatacağız. “ dedi.

Röportajın ardından maskeleri bulunan vatandaşlar ellerinde seccadeleriyle birlikte cuma namazını kılmak için Ayasofya Camii’ne doğru yürüdüler.

"24 Temmuz bayram olsun" ile ilgili etiketler cami Ayasofya 24 Temmuz SuperHaber Ayasofya Camii İbadete açılması
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.