24 saatte 1 buçuk milyon video kaldırıldı!

Yeni Zelanda’da 50 kişinin katledildiği cami saldırısı Facebook'tan canlı olarak yayınlanmış ve uzun bir süre kaldırılmamıştı. Sosyal medya devinin olay karşısındaki bu tutumu eleştirilere neden olmuştu. Facebook yetkilileri saldırı görüntüleriyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanan Yeni Zelanda’daki cami katliamı tüm sosyal medya platformlarına yayılmıştı.

Cani saldırganın kaydettiği görüntülerle ilgili olarak Facebook tarafından yapılan açıklamada 24 saat içerisinde 1.5 milyon videonun kaldırıldığı belirtildi. Bu videoların 1.2 milyondan fazlasının yükleme esnasında yayınlanmadan önce engellendiği de aktarıldı.

Facebook, videonun en çok şiddet içeren anlarının montajla çıkarıldığı versiyonlarının da kaldırıldığını duyurdu. Saldırıyı düzenleyen terörist Brenton Tarrant’ın caminin içinde yaşanan şiddet anlarını Facebook üzerinden canlı yayınladığı oraya çıkmıştı.

24 saatte 1 buçuk milyon video kaldırıldı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.