24 Nisan'daki görüşme öncesi kulislerden yeni iddia: Kılıçdaroğlu HDP'ye güveniyor

6 muhalefet partisinin 24 Nisan'da yapacağı görüşme öncesi kulislere yeni iddialar yansıdı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendisine oldukça güvendiğinin kulislerden yansıdığını belirterek, "Hatta “Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?” diye soranlara, 6’lı masadan kendisinin çıkacağını söylüyormuş. Bir de HDP desteğine çok güveniyormuş" dedi.

CHP ve İYİ Parti'nin başı çektiği 6 muhalefet partisi 24 Nisan'da bir araya gelerek başta Cumhurbaşkanı adayı olmak üzere seçim stratejilerini konuşmak için bir araya gelecek. Muhalefet partilerinin görüşmesi öncesi kulislerden yeni iddalar geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmede masaya sunması beklenen seçim stratejisini bugünkü köşe yazısında yazdı. Kılıçdaroğlu'nun iki farklı önerisi olduğunu belirten Selvi, ilk önerinin, diğer partilerin CHP ve İYİ Parti listelerinden girmesi olduğunu söyledi. Ancak bu öneriye İYİ Parti'nin sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

Öte yandan Selvi, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendisine oldukça güvendiğinin kulislere yansıdığını belirterek, "Hatta “Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?” diye soranlara, 6’lı masadan kendisinin çıkacağını söylüyormuş. Bir de HDP desteğine çok güveniyormuş" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin "Kılıçdaroğlu ne önerecek, cumhurbaşkanı adaylığı için ne diyor" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

24 Nisan’da masaya oturduğunda iki alternatifli öneri sunmaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun, üçüncü ittifaka gerek olmadığı görüşünü savunup diğer partilerin CHP ve İYİ Parti listelerinden seçimlere girmesini önermesi bekleniyor. İYİ Parti buna pek sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu’nun ikinci önerisi ise diğer partilerin CHP listelerinden seçime girmeleri yönünde. Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu partilerinin güçlü olduğu yerlerden liste başı yapmayı, belirli sayıda ikinci adamlarına ise listelerde yer vermeyi önereceği söyleniyor. Babacan Ankara’dan, Davutoğlu Konya’dan, Temel Karamollaoğlu ise İstanbul ya da Sivas’tan...

KILIÇDAROĞLU BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

İktidarın çıkardığı yeni seçim yasası en çok Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirdi dersem ne dersiniz? Yeni seçim yasasından önce pazarlık gücüne sahip olan küçük partiler, seçim yasasından sonra bu kozlarını kaybettiler. Tam aksine Kılıçdaroğlu’nun eli güçlendi. Karamollaoğlu, Babacan ve Davutoğlu, Kılıçdaroğlu kazanamaz tezlerinden vazgeçtiler. Meclis’e girebilmek için Kılıçdaroğlu’nu desteklemek zorunda kalacaklar.

KILIÇDAROĞLU ARTIK GİZLEMİYOR

Bu arada Kılıçdaroğlu cephesinden ilginç kulisler geliyor kulağıma. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kendinden çok emin bir şekilde konuştuğu söyleniyor. Hatta “Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?” diye soranlara, 6’lı masadan kendisinin çıkacağını söylüyormuş. Bir de HDP desteğine çok güveniyormuş. HDP’nin İmamoğlu’nu desteklediğini biliyorum ama Kılıçdaroğlu böyle konuştuğuna göre bilmediğimiz bir şey mi var acaba?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

24 Nisan'daki görüşme öncesi kulislerden yeni iddia: Kılıçdaroğlu HDP'ye güveniyor ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu HDP Cumhurbaşkanlığı Abdulkadir Selvi seçim CHP İYİ Parti adaylık öneri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.