24 Nisan Ramazan'ın kaçıncı günü? Ramazan ayı ne zaman bitiyor?

Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? Mübarek Ramazan ayının gelişiyle birlikte vatandaşlar sahur ve iftar vakitlerini merak ettiği gibi Ramazan ayının kaçıncı gününde olduğunu da araştırıyor. Peki 24 Nisan Ramazan ayı ne zaman bitiyor?

Ramazan ayının kaçıncı günündeyiz sorusu, mübarek on bir ayın sultanının gelişiyle birlikte araştırılıyor. 2021 yılında da koronavirüs önlemleri altında geçen bu kutsal günlerde oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar için 24 Nisan Ramazan ayının kaçıncı günü, Ramazan ayı ne zaman bitiyor sorularına cevap hazırladık.

24 NİSAN RAMAZAN'IN KAÇINCI GÜNÜNDEYİZ?

24 Nisan Cumartesi günü Ramazan ayının 12. günü olacak. Bu duruma göre Ramazan ayının bitmesine 18 gün kaldı.

24 Nisan Ramazan'ın kaçıncı günü? Ramazan ayı ne zaman bitiyor?

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2021 dini günler takviminde Ramazan ayının 26. gününe denk gelen 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü, Kadir Gecesi idrak edilecek.

RAMAZAN AYINDA ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ NEDİR?

Ramazanda oruç tutmanın hükmü bulunmaktadır. Oruç tutmakla mükellef olan herkes için oruç tutmak farzdır. Yüce Allah Bakara suresinin 183. ayetinde şöyle buyuruyor; "Ey îmân edenler, sizden öncekilere yazıldığı (farz kılındığı) gibi size de oruç yazıldı. Umulur ki sakınırsınız. "

 

24 Nisan Ramazan'ın kaçıncı günü? Ramazan ayı ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan pidesi Ramazan ramazının kaçıncı günündeyiz 24 nisan ramazanın kaçıncı günü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.