24 Kasım okullar tatil mi? Öğretmen Günü resmi tatil mi?

24 Kasım Öğretmen Günü’ne az bir zaman kala tatil haberleri yeniden gündeme geldi. Öğrenciler ve kamu kurum çalışanları 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, 24 Kasım 2020 Salı okullar tatil mi? 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi? İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen kabul edildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü yine geldi çattı. Öğrenciler ve kamu kurum çalışanları ise şimdiden 24 Kasım Salı gününün resmi tatil ilan edilip edilmeyeceğini araştırmaya koyuldu.

24 KASIM SALI OKULLAR TATİL Mİ?

2020 yılı Salı gününe denk gelen 24 Kasım Öğretmen Günü resmi tatil değildir. Bu yüzden tüm kamu kurum ve kuruluşları bu günde mesailerine devam ettikleri gibi okullarda açık olacağından eğitim ve öğretim de sürmektedir.

Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır.

24 Kasım okullar tatil mi? Öğretmen Günü resmi tatil mi?

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmişti.

24 Kasım okullar tatil mi? Öğretmen Günü resmi tatil mi? ile ilgili etiketler 24 Kasım öğretmenler günü 24 Kasım tatil mi 24 Kasım resmi tatil mi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.