24 Haziran Çorum seçim sonuçları ne?

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçları merakla bekleniyor. İç Anadolu'nun önemli şehirlerinden olan Çorum'un oy oranlarının ne olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2018 Çorum seçim sonuçlarını ve oy oranlarını seçim günü sitemizden detayları ile öğrenebilirsiniz...

2018 Çorum seçim sonuçlarıVatandaşlar 24 Haziran'da sandık başına gitmeye hazırlanıyor.Yaklaşık 390 seçmenin oy kullanacağı Çorum'da partilerin ve cumhurbaşkanlarının oy oranlarının ne olacağı herkes tarafından büyük bir merak ile bekleniyor. Seçime sayılı günler kala heyecanlı bekleyiş sürüyor. 24 Haziran Çorum seçim sonuçlarını ve oy oranlarını seçim günü sitemizden takip edebilirsiniz! Merak edilen detaylar haberimizde...

24 Haziran Çorum seçim sonuçları ne?


ÇORUM MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 MEHMET AKİF ARAS -YÜKSEKÖĞRENİM- YÖNETİCİ
2 ALPARSLAN KARAPIÇAK -ORTAÖĞRENİM- İŞADAMI
3 MEHMET KARACA -YÜKSEKÖĞRENİM- EĞİTİMCİ
4 ALPER BÜKER -ORTAÖĞRENİM- KORUMA VE GÜVENLİK AMİRİ

CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 TUFAN KÖSE

2 BURÇİN SOLMAZ

3 GÜRSEL YILDIRIM

4 MEHMET TAHTASIZ


Çorum AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

AK Parti, listelerinde sürpriz isimlere yer verdi. Peki Çorum AK Parti milletvekili adayları kim oldu? Hangi isimler listeye girdi? Çorum AK Parti milletvekili adayları kimler?

İşte YSK'ya verilen liste

Ahmet Sami Ceylan
Oğuzhan Kaya
Erol Kavuncu
Serap Yıldırım

İYİ PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

İYİ Parti'nin Çorum milletvekili adayları merakla bekleniyordu. YSK'ya teslim edilen listeden sonra İYİ Parti Çorum milletvekili adayları belli oldu. İşte o isimler...

Fatih Mehmet Arslan
Abdullah Karaman
Sefer Yılmaz
Sinem Sarı

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Sonrasında ise adaylar açıklandı. Peki Saadet Partisi 27.dönem Çorum milletvekili adayları kim oldu? İşte Saadet Partisi Çorum milletvekili aday listesi...

ÇORUM 1 AHMET BÖLÜKBAŞ TİCARET

ÇORUM 2 FARUK CIDIK MUHASEBECİ

ÇORUM 3 AHMET AKİF ÇOBAN İŞLETMECİ

ÇORUM 4 MUHAMMET ALİ KARATEPE SERBEST MESLEK


SANDIĞA GİDERKEN BU BELGELERİ UNUTMAYIN

Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz. (298/87, 91).

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir (298/87).

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.

Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer (298/87).

24 HAZİRAN SEÇİM TAKVİMİ

YSK 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir takvim yayımladı. Buna göre 22 Mayıs tarihinde yurt içi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleşiyor. 26 Mayıs tarihinde milletvekili geçici aday listeleri yayımlanacak.

30 Mayıs'ta birleşik oy pusulalarının basımı ve milletvekili kesin aday listelerinin ilanı gerçekleştirilecek.

YURT DIŞINDA SEÇİM ERKEN BAŞLAYACAK

YSK'nın takvimine göre gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemleri 7 Haziran Perşembe günü başlayacak. Yurtdışında oy verme işlemleri 19 Haziran Salı günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığının seçiminin 2. tura kalması durumunda yurtdışında oy verme işlemleri 30 Haziran'da başlayacak ve 4 Temmuz'da sona erecek.

24 HAZİRAN OY VERME GÜNÜ

Türkiye'nin tüm illerinde, ilçelerinde, köylerinde vatandaşlar 24 Haziran günü sandığa gidecekler ve hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı için oy kullanacaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda tamamlanmazsa 8 Temmuz Pazar günü ikinci tur oylaması için vatandaşlar yine sandığa gidecekler.

PROPAGANDA VE SEÇİM YASAKLARI

Propaganda serbesti ve 14 Haziran Perşembe günü başlayacak ve aynı tarihte bazı seçim yasakları da devreye girecek. Liderler 17 Haziran Pazar gününden itibaren radyo ve televizyonlarda propaganda konuşması yapabilecekler.

24 Haziran Çorum seçim sonuçları ne? ile ilgili etiketler Çorum 24 haziran 24 haziran çorum seçim sonuçları oy oranları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.