24 Haziran 2019 evde bakım maaşı yatan iller!

24 Haziran 2019 evde bakım maaşı yatan iller! Haziran ayının son günlerine yaklaşılıyor. Evde bakım maaşı bakiye takibinin nasıl yapılacağı ise merak konusu. İşte 24 Haziran evde bakım maaşı yatan iller! Detaylar haberimizde...

24 Haziran evde bakım maaşı yatan iller! asta bakım paralarının ödemeleri şehirlere göre değişiklik gösterebiliyor. Haziran ayında evde bakım maaşları pek çok şehirde yatırılmaya başlandı.İşte 24 Haziran evde bakım maaşı yatan iller! Merak edilen detaylar haberimizde...

İşte gelen haberlere göre evde bakım maaşı yatan iller;

Denizli, İstanbul, Manisa, Adıyaman, Aksaray, Osmaniye, Van, Ordu, Tekirdağ, Zonguldak, Konya, Bolu, Kırklareli, Sivas, Mersin, Ankara, Eskişehir, Şanlıurfa, Kocaeli, Bilecik, Niğde, Tokat, Amasya, Sakarya, Şırnak, Çanakkale, Karabük, Giresun, Aydın, Antalya, Uşak, Trabzon, Samsun, Malatya, Yozgat, Bilecik, Uşak, Trabzon, Zonguldak, Gaziantep, Düzce, Çorum, Giresun, Yalova ve Kırşehir...

SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım maaşı sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar,SMS ile sorgulama gerçekleştiribiliyor.Sorgulamayaı yapmak için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndermek gerekiyor. Mesaj gönderilmesi durumunda 1 sms ücreti operatörünüz tarafından alınır.

EVDE BAKIM ÜCRETİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Ağır engelli olduğu belirtilen sağlık kurulu raporu- Bakıma muhtaçlık kriterlerinin olması- Gelir kriterlerine uygun olması

1 ) Evde bakım maaşı almak için tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu tarafından düzenlenmiş engel oranının en az %50 olan ve “ağır engelli” bölümünde “evet” yazan rapor gerekmektedir.

Bu maddede küçük çocuklar için ekstra bir durum söz konusudur. Küçük çocuklar zaten bakıma muhtaç oldukları için yaşıtlarına göre gerilik ancak yaşları ilerledikçe kendisini göstermektedir ve erken yaşta alınan sağlık kurulu raporlarında engel oranının tespiti bu sebeple zorlaşmaktadır. Bu yüzden küçük çocuklar için bu rapor süresiz olarak değil de 1 veya 2 senelik süreler dahilinde verilir. Ayrıca raporda bulunan ağır engelli ibaresi de işaretlenmez.

2 ) Madde 2 deki bakıma muhtaçlık kriterleri için bakıma muhtaç engelli tanımını irdelememiz yeterli olacaktır. Bakıma muhtaç engelli, yeme, içme, tuvalet, banyo gibi her türlü ihtiyaçlarını tek başına yerine getirmekte zorlanan ya da hiç yerine getiremeyen ve hayatını devam ettirmek için sürekli başkasının yardımına ve bakımına ihtiyaç duyan kişidir.

3) Engellinin bulunduğu hanede yaşan tüm vatandaşların kişi başı geliri asgari ücretin 2/3 ünü geçmemelidir. Ancak bakmakla yükümlü olmadığı halde bir engelli vatandaşa bakanlar için hanedeki tüm gelir dikkate alınmaz sadece engellinin kendisine ait gelirlerin net asgari ücretin 3/2’ü geçmemesi gerekmektedir.

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR?

Bakım maaşında kişi başına gelirin 1219 lirayı aşmaması gerekiyor. Örneğin; 4 kişilik bir haneye ayda 4876 liranın altında gelir giriyorsa bakım maaşı için başvuru yapılabiliyor. Bakım parası da 1 Ocak itibarıyla memur maaşına paralel zamlanarak 1305 liraya yükseldi. Yani muhtaç ve engelli yakınının bakımını üstlenene yılda 15 bin 660 lira ödeniyor.

24 Haziran 2019 evde bakım maaşı yatan iller! ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 2019 24 haziran
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.