24 adet Bayraktar TB2 Polonya yolcusu

Polonya Savunma Bakanlığı, Türkiye'den 24 adet Bayraktar TB2 S/İHA satın almak için anlaşmanın imzalandığını duyurdu.

Polonya Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama yapıldı. Açıklamada Bakan Mariusz Blaszczak, Türkiye'den SİHA alımının ayrıntılarını duyurdu.

TEDARİKİN DETAYLARI

Bakan, ülkesinin 4 filo yani 24 adet Bayraktar TB2 S/İHA'SI satın alacağını ve ilk teslimatın 2022'de yapılacağını kaydetti.

SİHA'lar, anti-tank (ROKETSAN/MAM-L) mühimmatlarıyla beraber teslim alınacak.

İmzaların, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın salı günü gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında atılması bekleniyor.

"ETKİNLİĞİNİ KANITLAMIŞ SİLAH"

Twitter'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tanksavar füzelerine sahip olacak 4 filo, yani 24 İHA satın almak için bir sözleşme imzaladık. İlk insansız hava araçları 2022'de Polonya'ya gelecek. En önemlisi, Polonya ordusunun daha önce sahip olmadığı ve etkinliğini kanıtlamış silahlardan yararlanacağı."

MACARİSTAN DA SIRADA

Türkiye daha önce, Katar, Ukrayna ve Azerbaycan'a Bayraktar TB2 ihraç etmişti.

Bayraktar TB2'lerin Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ'da oyun değiştirici bir rol üslenmesi, dünyanın gözünün bu SİHA'lara çevrilmesine neden oldu.

Macaristan Savunma Bakanlığı heyeti de Macar Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına binaen Türk SİHA'larını test etmek için bir ziyaret düzenleyecek.

24 adet Bayraktar TB2 Polonya yolcusu ile ilgili etiketler Ukrayna SİHA Polonya bayraktar tb2
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.