238 yangınının 231'i kontrol altında! Helikopterler alevlerle böyle savaşıyor

İletişim Başkanlığı, 8 Ağutos 00.00 itibari ile 238 orman yangınının 231'inin kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgede Ukrayna’dan gelen 4 helikopter ile yangınlara gece de müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, Muğla'da devam eden yangınlarla mücadele eden bir helikopterin görüntüsünü paylaştı.

 

Türkiye'de 12 gündür devam eden orman yangınlarında son durumu İletişim Başkanlığı duyurdu. 238 orman yangınının 231'inin kontrol altına alındığı belirtilirken, devam eden yangınların söndürülmesi için tüm imkanların seferber edildiği kaydedildi.

Devam eden yangınlarla şu anda 9 İHA, 15 uçak, 62 helikopter, 150 iş makinesi, 850 arazöz ve 5 bin 250 personel ile mücadele veriliyor.

238 yangınının 231'i kontrol altında! Helikopterler alevlerle böyle savaşıyor

UKRAYNA'DAN GELEN HELİKOPTERLER GECE MESAİSİNDE

Muğla’da 12 gündür devam eden alevlerle mücadeleye Ukrayna’dan gelen ve gece de yangın söndürme kabiliyetine sahip helikopterler yeni bir boyut kazandırdı. Bölgede Ukrayna’dan gelen 4 helikopter ile yangınlara gece de müdahale ediliyor.

Ukrayna'dan 2 gün önce Türkiye’ye gelen ve gece de söndürme çalışması yürütme kabiliyetine sahip helikopterlerden 3’ü Milas Fesleğen’deki orman yangınında gece mesaisi yapıyor. Özel tertibatları ile gece de deniz ya da göletlerden aldığı suyu yangın bölgesine taşıyıp söndürme kabiliyetine sahip helikopterler gece karanlığında da alevlerle mücadelesine devam etti. Milas Fesleğen yaylasında söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN HELİKOPTER PAYLAŞIMI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'da devam eden yangınlarla mücadele eden gece görüşlü helikopterin görüntüsünü paylaşarak, "Gece görüşlü helikopterler ile Muğla’daki yangınlarla mücadelemiz kesintisiz devam ediyor." dedi.

 

 

 

 

 

238 yangınının 231'i kontrol altında! Helikopterler alevlerle böyle savaşıyor ile ilgili etiketler Muğla helikopter Ukrayna orman yangınları Yangın söndürme helikopteri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.