23 yaşındaki Barty, Federer'i geride bıraktı!

WTA Finalleri'nde zafere ulaşan Ashleigh Barty, tarihe geçti. Bir sezonda 10 milyon dolardan fazla kazanan ilk kadın tenisçi olan Barty, kazancıyla da bu yıl tenisin efsanelerinden Roger Federer'i geride bıraktı.

Çin'in Shenzhen kentinde oynanan WTA finallerinde son şampiyon Elina Svitolina'yı 6-4 ve 6-3'lük 2 setle yenen kadın tenisinin bir numarası Ashleigh Barty'in 2019'da unutulmaz bir sezon geçiriyor. 23 yaşındaki Avustralyalı tenisçi bu başarısıyla da tenis tarihinde bir yılda en çok para kazanan isim oldu.

Ashleigh Barty, Ukraynalı Elina Svitolina'yı 26 dakika süren maçı 2-0 kazanırken; 4.42 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu. Sezona 15. sırada başlayan ancak aralarında Fransa Açık da olmak üzere 4 şampiyonluk kazanarak 1 numaraya yükselen Barty, bu yıl toplam 11.3 milyon dolar kazandı. Kriketle başladığı spor kariyerinde teniste zirveye çıkan Barty, bir sezonda 10 milyon dolardan fazla kazanan tarihteki ilk kadın tenisçi oldu.

FEDERER'İ GERİDE BIRAKTI

Bu yılki müsabakalardan Rafael Nadal 16,3 milyon dolar, Novak Djokovic 13,2 milyon dolar kazandı. Tenisin efsane isimlerinden Roger Federer ise 8,7 milyon dolarla Barty’nin gerisinde dördüncü olabildi.

Federer 4 ay önce, teniste ücret eşitliğinin sağlanması gerektiğini dile getirmiş, kadın ve erkek raketlerin denk ödül paraları almaları gerektiğini savunmuştu.

23 yaşındaki Barty, Federer'i geride bıraktı!

EN ÇOK KAZANAN WILLIAMS KARDEŞLER

Barty teniste bir ilki gerçekleştirse de toplam kazanç sıralamasinda kadınlarda ilk iki sırada Williams kardeşler var.

Serena Williams bu güne kadar 93 milyon dolar, Venus Williams ise 42 milyon dolar kazanç elde etti.

Maria Sharapova 39 milyon dolarla üçüncü sırada gelirken, dördüncü sırada 35 milyon dolarla Caroline Wozniacki ve Simona Halep yer alıyor.

23 yaşındaki Barty, Federer'i geride bıraktı! ile ilgili etiketler Çin Roger Federer Tenis Ashleigh Barty avustralyalı WTA
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.