23 Nisan'da EFT yapılır mı? Bankalar açık mı?

23 Nisan'da EFT yapılır mı? Bugün tüm Türkiye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusu yaşanıyor. Bu sebeple ülkemizde tüm kamu ve kuruluşlarda resmi tatil ilan edildi. EFT işlemi gerçekleştirmesi gereken vatandaşlar da internette resmi tatillerde bankalar açık mı, 23 Nisan'da EFT yapılır mı gibi sorulara yanıt arıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki 23 Nisan'da EFT yapılır mı? Bugün EFT işlemi gerçekleştirilebilir mi? İşte detaylar...

23 Nisan'da EFT yapılır mı? Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına adadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Vatandaşların merak ettiği konu ise Bankaların bugün çalışıp çalışmadığı. EFT işlemi yapması gerekenler, 23 Nisan'da EFT yapılır mı sorusuna yanıt arıyor. Konu hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. Peki bugün EFT yapılır mı? Resmi tatillerde bankalar çalışıyor mu? İşte ayrıntılar...

23 Nisan'da EFT yapılır mı? Bankalar açık mı?

23 NİSAN'DA EFT YAPILIR MI?

23 Nisan günü havale yapılsa da EFT işlemleri 24 Nisan'a aktarılmaktadır. Yani 23 Nisan günü Merkez Bankası'nın kapalı olduğundan dolayı EFT işlemleri kabul edilmez. Eğer ileri tarihli EFT talimatı verirseniz 24 Nisan günü saat 09:00 itibariyle karşı hesaba paranız aktarılacak ve EFT işleminiz onaylanacaktır.

23 NİSAN'DA BANKALAR AÇIK MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil günleri arasında yer almaktadır. Bundan dolayı bir çok kurum ve kuruluşun yanı sıra bankalar da kapalıdır.

EFT İŞLEMİ NEDİR?

Elektronik Fon transferi ya da kısa adı ile E.F.T. Türkiye'de ilk olarak 1 Nisan 1992 tarihinde T.C.M.B. bünyesinde sistemin devreye girmesi ile başlatılmış olup, kısaca iki farklı banka arasındaki TL cinsinden ödemelerin gerçekleştirilmesi işi olarak tanımlanabilir.

Türkiye'de E.F.T. sistemi T.C.M.B. tarafınca işletilmekte olan bir sistem olup, sistem çerçevesi T.C. Bankalar Kanunu tarafından düzenlenmektedir. Gün içi işlemler 08.30 - 17.30 arasında gerçekleştirilebilmekte olup, sistem ile ilgili sorumluluk T.C.M.B.'na aittir.

Bugün, E.F.T. Sistemi sayesinde kuruluşlar ve bireyler, bankalarının kendilerine sunduğu telefon bankacılığı ve internet bankacılığı hizmetlerini kullanarak, diğer şahıslara yönelik ödemelerini, kredi kartı borçlarını, telefon, doğalgaz, elektrik, su, yakıt, okul taksidi gibi birçok türdeki ödemelerini günü geldiğinde, anında gerçekleştirebilmekte; bu da ülke içerisindeki mali ve finansal dengelerin sağlanmasında önemli katkı sağlamaktadır.

EFT işlemini gerçekleştirirken 4 ana unsur vardır: Gönderen, alıcı, gönderenin bankası ve alıcının bankası. Bu bilgileri sisteme doğru bir şekilde girdiğiniz zaman paranız bankanız tarafından işleme alınır ve onay aşaması başlar.

İlk olarak, yatırdığınız para miktarının hesabınızdaki yeterliliği kontrol edilir ve hesabınızda yeterince para varsa, para transferine sistem tarafından onay verilir. Sistemin onayı ile yatırmış olduğunuz para miktarı alıcının hesabına geçer. Bu işlemler, EFT Sistemi sayesinde çok hızlı bir şekilde gerçekleşir. Eğer bakiyenizde yeterince para yoksa sistem işlemi yapmaz ve ödeme kuyruğunda bekletir.

23 Nisan'da EFT yapılır mı? Bankalar açık mı? ile ilgili etiketler Banka 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.