23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 101'inci yılı Türkiye'de koronavirüsün gölgesinde de olsa coşkuyla kutlanıyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde çocuklar evlerinin balkonlarından, pencerelerinden mutluluklarını gösteriyor.

Düşman işgali altındaki topraklarda, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Cumhuriyet’e giden yolda önemli kilometre taşlarından biri olan TBMM, bundan tam 101 yıl önce 23 Nisan 1920’de açıldı.

Hacıbayram Camisi’nde cuma namazı kılındıktan sonra Ulus’taki İttihat ve Terakki Kulübü olarak yapılan binada ilk TBMM açıldı. 23 Nisan, Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünden hareketle tam 101 yıldır aynı coşkuyla kutlanıyor. Atatürk, özgürlük ve bağımsızlık için büyük bir adım olan bugünü, çocuklara armağan etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı var. Ankara’daki 23 Nisan törenleri de sınırlı katılımla yapılacak. Ankara’daki ilk tören TBMM’de.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, Meclis’teki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından da Anıtkabir’e geçerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Anıtkabir’deki törenlere koronavirüs tedbirleri nedeniyle sadece devlet erkanı katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! - Resim : 2

Törenler fiziki mesafeye uygun şekilde, maskeli ve sınırlı katılımla yapıldı. Şentop, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! - Resim : 3

23 Nisan nedeniyle Ulus’taki Birinci Meclis’te de sınırlı katılımla anma töreni yapıldı.

Koronavirüs nedeniyle 23 Nisan Resepsiyonu yapılmayacak. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! - Resim : 4

23 Nisan coşkusu geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da yine evlerde yaşandı. Çocuklar evlere Türk bayrakları asarak, balkonları süsledi.

Geniş katılımlı kutlamalar yerine 23 Nisan coşkusunu yansıtacak araç konvoyları, ses, ışık, havai fişek gösterileri yapıldı. İllerde dar kapsamlı ve mesafeli çelenk sunma törenleri dışında çevrimiçi etkinliklere ağırlık verildi...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! ile ilgili etiketler TBMM 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Meclis
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.