23 Nisan resmi tatil mi? Cuma okullar, bankalar, PTT ve noterler açık mı?

23 Nisan resmi tatil mi sorusu yeniden gündeme geldi. Resmi tatillerin ne zaman olduğunu merak eden vatandalar 23 Nisan Cuma gününde okullar, bankalar, PTT ve noterlerin açık olup olmadığını araştırmakta.

23 Nisan 2021 Cuma günü olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili resmi tatil haberleri büyük bir ilgi görüyor. Her sene büyük bir coşku içerisinde kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın bu yılda koronavirüs nedeniyle gölgede kalacağa benziyor. Resmi tatilleri yakından takip eden vatandaşlarda yıllık izinlerini buna göre planlıyor.

23 Nisan Resmi Tatil Mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. 23 Nisan resmi tatildir. 2021 yılında 23 Nisan, Cuma gününe denk gelmektedir.

23 Nisan resmi tatil olduğundan bankalar, PTT ve noterler kapalıdır.

23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Milletvekillerinin belirlenişi ve Ankara'ya gelişi çok kısa bir zamanda gerçekleşmiştir. Milletvekili seçimleri Atatürk'ün Ankara'da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan 19 Mart 1920 tarihli bildirisiyle başlamış, yine Atatürk'ün 21 Nisan'daki genelgesiyle de meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara'ya gelmesi istenmiştir. 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. O günkü ilk toplantıya daha önce belirlenen 337 milletvekilinden sadece 115'i katılabilmiştir.

TBMM'nin açılışından 2000'li yıllara kadar Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bu ulusal bayram konusunda eksik bilgilenme ve yanlış tarihlendirmeye çokça rastlanmıştır. Hatta bazı tarihçilerce böyle bir günün tarihinin genişçe araştırılmamış olması büyük bir eksiklikti. Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın 1997'de yayımlanan bir makalesiyle bu eksikliği gidermeye çalışmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ortaya çıkışında 3 ayrı bayramın payı vardır. Çocuk Bayramı tamamen ayrı bir kavram olarak gelişirken, Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Bayramları baştan ayrı bayramlarken, birleşmişler; en son da onlara Çocuk Bayramı katılmıştır.

23 Nisan resmi tatil mi? Cuma okullar, bankalar, PTT ve noterler açık mı? ile ilgili etiketler 23 Nisan resmi tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.