23 Nisan özel sektöre tatil mi? İzin var mı?

23 Nisan özel sektöre tatil mi? Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok bayram ve resmi tatil bulunuyor. Bu bayramların en önemlilerinden biri de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve tüm resmi kurumlarda tatil. Özel sektörde çalışan vatandaşlarsa, kendilerinin durumunun ne olduğunu merak ediyor. Peki 23 Nisan özel sektöre tatil mi? Resmi tatillerde verilen izinler ücretli mi ücretsiz mi? Özel sektör çalışanı 23 Nisan'da izinli mi? İşte detaylar...

23 Nisan özel sektöre tatil mi? Tüm devlet ve kamu kuruluşlarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çalışanlara tatil ediliyor. Özel sektörde çalışanlar ise kendilerinin izinli olup olmadığını merak ediyor. 23 Nisan özel sektöre tatil mi, ücretli izin verilecek mi gibi sorulara yanıt aranıyor. konu hakkında tüm detaylar haberimizde. Peki 23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23 Nisan'da izinli mi? İşte ayrıntılar...

23 Nisan özel sektöre tatil mi? İzin var mı?

23 NİSAN ÖZEL SEKTÖRE TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Salı gününe denk geliyor. 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da yer alan bilgiye göre, 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatildir ve bu özel günde 1 iş günü resmi tatil uygulanmaktadır.

Madde 1 – 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

Madde 2 – Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü genel tatil günleridir.

23 NİSAN

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

TBMM'nin açılması
23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Milletvekillerinin belirlenişi ve Ankara'ya gelişi çok kısa bir zamanda gerçekleşmiştir. Milletvekili seçimleri Atatürk'ün Ankara'da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan 19 Mart 1920 tarihli bildirisiyle başlamış, yine Atatürk'ün 21 Nisan'daki genelgesiyle de meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara'ya gelmesi istenmiştir. 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. O günkü ilk toplantıya daha önce belirlenen 337 milletvekilinden sadece 115'i katılabilmiştir.

23 NİSAN'IN NASIL BAYRAM OLDU?

TBMM'nin açılışından 2000'li yıllara kadar Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bu ulusal bayram konusunda eksik bilgilenme ve yanlış tarihlendirmeye çokça rastlanmıştır. Hatta bazı tarihçilerce böyle bir günün tarihinin genişçe araştırılmamış olması büyük bir eksiklikti. Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın 1997'de yayımlanan bir makalesiyle bu eksikliği gidermeye çalışmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ortaya çıkışında 3 ayrı bayramın payı vardır. Çocuk Bayramı tamamen ayrı bir kavram olarak gelişirken, Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Bayramları baştan ayrı bayramlarken, birleşmişler; en son da onlara Çocuk Bayramı katılmıştır.

23 Nisan özel sektöre tatil mi? İzin var mı? ile ilgili etiketler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.