23 NİSAN ÖZEL PROGRAMI... Bu gece saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Marşı okuyacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılı nedeniyle çok özel bir program hazırladı. Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle bayram kutlamaları evlerde gerçekleştiriliyor. Bu akşam saat 21.00 başta çocuklar olmak üzere tüm Türkiye balkonlara çıkarak İstiklal Marşı okuyacak. Bu etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülük edecek

TÜRKİYE, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine sebep olan küresel koronavirüs salgınının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına gölge düşürmesine fırsat vermedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öncülüğünde önemli bir çalışma gerçekleştirildi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının bu yıl okul bahçelerinde değil, evlerde yapılması kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yıl coşkusunu, TRT EBA TV ekranları aracılığıyla her eve taşımak için kapsamlı bir hazırlık yaptı.

Bayram öncesinde evleri süslemek için önerilerin yer aldığı kısa etkinlik programları yayınlanırken, vatandaşlar bu tavsiyelere uyarak evlerini Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile süsledi, bayram coşkusu günler öncesinden tüm sokaklara yansıdı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTİKLAL MARŞI OKUYACAK

Diğer yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamak için bugün saat 21:00’de çocuklar evlerinde İstiklal Marşı okuyacak.

Yurt genelinde tüm vatandaşların eşlik etmesi beklenen bu tarihi anlara ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülük edecek.

Bu akşam gerçekleştirilecek bu çok özel 23 Nisan etkinliğinin ayrıntılarını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Erdoğan önce konuşacak, sonra İstiklal Marşı okuyacak" başlığını taşıyan yazısında şöyle anlattı;

"Meclis’in açılışının 100. yılı nedeniyle, Meclis Başkanı Mustafa Şentop 23 Nisan günü saat 21.00’de tüm Türkiye’ye evlerinden İstiklal Marşı’nı okuma çağrısı yapmıştı. Bu çağrıya en güçlü destek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Sağlıkçılarımıza evinin balkonundan alkışlı destek veren Erdoğan, Meclis’in yüzüncü yılında da canlı yayında İstiklal Marşı okuyacak. Erdoğan, koronavirüs nedeniyle bir süredir çalışmalarını Huber Köşkü’nden sürdürüyor. Bakanlar Kurulu’nu, MYK toplantılarını telekonferans yöntemiyle buradan yapıyor. Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışına da yine buradan katıldı. Trump’la ve Putin’le görüşmelerini buradan yaptığı gibi.

Bugünkü program için bir ayrıntı: Erdoğan’ın canlı yayına İstiklal Marşı’nı okuyacağı saat 21.00’den birkaç dakika önce bağlanacağı söyleniyor. Erdoğan’ın önce 23 Nisan’ın anlamı ve Meclis’in yüzüncü yılına ilişkin bir konuşma yapacağı, ardından da tüm Türkiye’yi evlerinden, eğer mümkünse evlerinin balkonlarına çıkarak gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okumaya davet edeceği ifade ediliyor. Erdoğan, tüm Türkiye’yi arkasına alarak Huber Köşkü’nden canlı yayında İstiklal Marşı’nı söylerken, Mustafa Şentop da Meclis bahçesinden İstiklal Marşı’nı okuyarak iştirak edecek."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/erdogan-once-konusacak-sonra-istiklal-marsi-okuyacak-41501289?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

 

23 NİSAN ÖZEL PROGRAMI... Bu gece saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Marşı okuyacak ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs Korona 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ziya Selçuk MEB İstiklal Marşı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.