23 Nisan öğrenci konuşma metni! Güncel 2019...

23 Nisan öğrenci konuşma metni! 2019 yılında TBMM'nin kuruluşunun 99. yılı yarın coşkuyla kutlanacak. Özellikle okullarda büyük bir heyecan yaşanıyor. Öğrenciler de 23 Nisan'da gerçekleştirecekleri konuşmalar için internette konuşma metinleri araştırıyor. Biz de bu konuşma metinlerinden en güzellerini sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. İşte en güzel 23 Nisan öğrenci konuşması metinleri ve detaylar...

23 Nisan öğrenci konuşma metni! Uzun süredir heyecanla beklenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yalnızca saatler kaldı. Okullarda yapılacak olan törenlerde konuşma yapacak olan öğrencilerin heyecanı da git gide artarken internette en güzel öğrenci konuşma metinleri araştırılmaya başlandı. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. İşte en güzel 23 Nisan öğrenci konuşma metni ve ayrıntılar...

23 Nisan öğrenci konuşma metni! Güncel 2019...

23 NİSAN ÖĞRENCİ KONUŞMA METNİ

Öğrenci Konuşması 1:

Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli velilerimiz, Sevgili arkadaşlar!

Bugün Büyük Önder Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de Türk Milletinin geleceği yolunda attığı adımlardan biri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. Yıl dönümünde "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.

Hepiniz hoş geldiniz.

Gazi Mustafa Kemal, Milli Kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ulaştı. Samsun'da başlayan mücadelenin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas'ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerekiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği, millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk, "Tek egemenlik vardır, o da ulusal egemenlik" diyerek Cumhuriyet'e vurgu yapmıştı.

Ankara'da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler, ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde böylece çalışmaya başladı. Meclis, top sesleri altında, gaz lambası ışığında çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal Kurtuluş Savaşımızı ilgilendiren tüm kararlar bu mecliste alındı.

23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920 ruhu tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk Çocuk bayramıdır.

Bu büyük gün, başta biz çocuklar olmak üzere tüm milletimiz için kutlu olsun.

Öğrenci konuşması 2:

Sayın Okul Müdürümüz, Sayın Öğretmenlerimiz, Saygıdeğer Veliler ve Pek Kıymetli Arkadaşlarım, Kardeşlerim.

Bugün TBMM’nin açılışının 93. Yıldönümünü, bu vesileyle çocuklara bugünün bayram olarak armağan edilişini kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

Her yıl 23 Nisan günü tüm dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayramı kutluyoruz. Sevinmek, eğlenmek, oynamak hayatı gönlümüzce doyasıya yaşamak bizim hakkımızdır. Bugünleri bizlere armağan eden şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Ey bugünün çocukları, yarının sahipleri!

Kendimizi bilim-teknik, fen alanlarında yetiştirmemiz çok önemlidir. Ancak bundan daha da önemlisi kendimizi ahlaki bakımdan geliştirebilmemizdir. Bugünün ahlaklı çocukları olan bizler yarının dünyasını bugünden inşa etmekteyiz. Mutlu, huzurlu bir gelecek bizim her alanda kendimizi yetiştirebilmemizle mümkün olacaktır.

Ey güzel ülkemin güzel çocukları!

Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim. Bütün bunları yaparken bizlere bugünleri armağan eden büyüklerimizi unutmayalım. “Bu mutlu günlere hangi şartlarda ulaştık, bu cennet vatan uğruna ne fedakârlıklar yapıldı, nelerden vazgeçildi?” Bunları unutmayalım. Bu cennet vatana sahip çıkalım.

“Sahipsiz vatanın batması haktır/Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’e kulak verelim. “Benden başkaları da var, onlar yapsın!” anlayışı yerine “Ben yoksam kimse yoktur!” anlayışını benimseyelim ve vatanımızın daha güzel daha huzurlu olması için var gücümüzle çalışalım.

Ey Kardeşlik Bilincini Yeşerten Çocuklar!

Bizler bu güzel memlekette bayramlar yaparken, başıkabak, ayağı çıplak, karnı aç, bi-ilaç kardeşlerinizi de unutmamalıyız. Her an ölüm korkusuyla yaşayan Filistinli, Doğu Türkistanlı, Arakanlı kardeşlerimizi de hatırlamalıyız. Dünyanın sırt döndüğü coğrafyada rahat yüzü göremeyen kardeşlerimizin olduğunun bilincine varmalıyız. Çünkü bizler bir vücudun organları gibiyiz. Birimize bir şey olsa o acıyı vücudun tüm organları hisseder. Biz de öyle olmalıyız.

Gözünde umut ışığı parlayan kardeşlerim, sevgili çocuklar!

Gün bizim, gelecek bizim. Bu vatan hepimizin. Daha güzel bir dünyada sevgi, dostluk, barış çiçeklerini doyasıya koklayacağımız yeniden büyük Türkiye’de yaşayabilmek ümidiyle bayramımız kutlu olsun.

23 NİSAN ÖNEMİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.

23 Nisan öğrenci konuşma metni! Güncel 2019... ile ilgili etiketler Öğrenci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.