23 Nisan liselere tatil mi 2019? Hangi güne denk geliyor?

23 Nisan liselere tatil mi 2019? Mart ayının sonuna gelmemizle birlikte ülkede bahar telaşı başladı bile. Bahar ayının ilk ayı olan Nisan ayı, aynı zamanda 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramını da beraberinde getiriyor. Öğrencilerin akıllarında ise bu günün tatil olup olmayacağı sorusu dolaşıyor. Peki 23 Nisan liselere tatil mi 2019? Hangi güne denk geliyor? 23 Nisan resmi tatil mi? Liselerde tatil olacak mı? Detaylar haberimizde...

23 Nisan liselere tatil mi 2019Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe armağanı olan bu özel güne kısa bir süre kala internette konu hakkında araştırmalar hız kazandı. 23 Nisan'da liselerin tatil olup olmayacağı, 23 Nisan'ın hangi güne denk geldiği büyük merak konusu. Planlarını buna göre kuracak öğrenci ve öğretmenler konuyu inceliyor. Peki 23 Nisan liselere tatil mi 2019? Hangi güne denk geliyor? 23 Nisan resmi tatil mi? İşte ayrıntılar...

23 Nisan liselere tatil mi 2019? Hangi güne denk geliyor?

23 NİSAN LİSELERE TATİL Mİ 2019?

23 Nisan bu yıl salı gününe denk geliyor.

Her sene olduğu gibi kamu kurumları ve okullar bugün kapalı olacak. Liseler de 23 Nisan'da tatil yapabilecek.

23 NİSAN TATİL Mİ?

Özellikle lisede eğitimine devam eden öğrencilerin merak ettiği bir konu olan 23 Nisan Çocuk Bayramı tatilinden bu senede öğrenciler faydalanabilecekler. Her sene olduğu gibi kamu kurumları ve okullar bugün kapalı olacak. 

23 Nisan resmi tatil olduğu için ülke genelinde tüm okullarda ve kamu dairelerinde işbaşı yapılmayacak. 24 Nisan günleri okul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil edilmişti. Gerekçesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan’ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu.

LİSELER VE ÜNİVERSİTELER 23 NİSAN'DA TATİL Mİ?

23 Nisan tatil mi sorusu, eğitim hayatına lise ve üniversitelerde devam eden öğrencilerin de merakla araştırdığı bir soru olarak gündeme geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye genelinde resmi bir tatil olduğu için 23 Nisan günü, birçok kamu kurumu gibi lise ve üniversiteler de eğitim faaliyetlerine 1 günlük ara verecek.

24 NİSAN’DA OKULLAR VAR MI?

Ancak yönetmelik değişti ve bundan sonra 24 Nisan tatil olmayacak.

MEB bu sene yayımladığı takvime göre "23 Nisan 2019 Salı günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2018 akşamı sona erer" ifadesi yer almış, dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre tatil olma imkanı düşük durmaktadır.

23 Nisan liselere tatil mi 2019? Hangi güne denk geliyor? ile ilgili etiketler Nisan Mustafa Kemal Atatürk 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.